A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прибужанівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Про пільгові кредити для аграріїв

Дата: 08.09.2022 16:09
Кількість переглядів: 1185

Доводимо до Вашого відома, що постановою Кабінету Міністрів України                                від 29 липня 2022 р. № 916 затверджено Зміни до постанов Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 р. № 28 та від 14 липня 2021 р. № 723.

Прийняті зміни продовжують низку пільг аграріям в рамках програми «Доступні кредити 5-7-9».

Тепер сільгосптоваровиробники зможуть на вигідних умовах отримувати нові кредити для забезпечення збору врожаю у межах до 90 млн. грн. Терміни надання таких кредитів банківськими установами - до 31 жовтня 2022 року.

Слід зазначити, що аграрії, які раніше отримали кредити за цією програмою, також зможуть залучати кредитні кошти, але з урахуванням сум раніше отриманих кредитів, при цьому, загальна сума не повинна перевищувати максимального розміру – 90,0 млн. грн.

Крім того, новаціями збільшено максимальний строк кредитування з                   6 місяців на 1 рік. Тобто, позичальники, які протягом березня-травня залучали пільгове кредитування під 0 %, і які мали здійснити виплати за цими кредитами уже в серпні 2022 року, тепер можуть це зробити до лютого 2023 року.

Отже, враховуючи зміни, до 31 жовтня уповноважені банки прийматимуть заявки від сільськогосподарських товаровиробників на отримання кредиту в розмірі до 90 млн грн. Фінансування відбуватиметься в межах програми «Доступні кредити 5-7-9». Відсотки і надалі сягатимуть від 0 % до 9 %, залежно від категорії кредиту та суб’єкта підприємництва.

Враховуючи вищевикладене, просимо довести зазначену інформацію до відома суб’єктів господарювання агропромислового комплексу, які бажають  залучити кредитні ресурси для успішного завершення збиральних робіт та підготовки до посівної кампанії - 2023.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь