A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прибужанівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Шановні сільськовиробники-одноосібники Прибужанівської сільської ради! Подавати Декларації про майновий стан і доходи необхідно одноосібникам, які самостійно обробляють власні земельні ділянки (паї) загальною площею понад 2 га та отримують доходи

Дата: 13.06.2022 09:52
Кількість переглядів: 869

 

Шановні сільськовиробники-одноосібники

Прибужанівської сільської ради!

Подавати Декларації про майновий стан і доходи необхідно одноосібникам, які самостійно обробляють власні земельні ділянки (паї) загальною площею понад 2 га та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції.

         Звертаємо увагу, що наявність достатніх ресурсів у місцевому бюджеті сільської ради є запорукою того, що територіальна громада має можливість надавати більш якісні та більш різноманітні послуги своїм жителям, реалізовувати соціальні та інфраструктурні проекти, розробляти програми місцевого розвитку та фінансувати інші заходи для всебічного покращення умов проживання жителів громади.

         Відповідно до статті 67 Конституції України, усі громадяни щорічно подають до податкових інспекцій за місцем проживання декларації про свій майновий стан та доходи за минулий рік у порядку, встановленому законом. Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік за новою формою зобов’язані були заповнити і подати до 1 травня 2022 року громадяни, котрі отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб.

         Порядок декларування доходів, одержаних фізичними особами, регулюється нормами Податкового кодексу України, відповідно до норм якого подавати податкові декларації про майновий стан і доходи  необхідно і одноосібникам, які самостійно обробляють власні земельні ділянки (паї) загальною площею понад 2 гектари та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції (відповідно до п.п. 165.1.24 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України).

         Доходи від продажу сільськогосподарської продукції, вирощеної на власних земельних ділянках площею понад 2 гектари, та доходи від надання власних земельних ділянок в оренду іншій фізичній особі, підлягають оподаткуванню ПДФО за ставкою 18 % та військовим збором за ставкою 1,5%.

         Від відповідального ставлення до вимог законодавства і своєчасного виконання конституційного обов’язку громадянами залежить економічний розвиток громади, її фінансова безпека та рівень соціального захисту.

         Прибужанівська сільська рада запрошує громадян долучитися до деклараційного процесу і виконати свій громадянський обов’язок. За інформацією щодо порядку заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, громадяни можуть звернуться до спеціаліста з земельних питань сільської ради в старостинських округах та безпосередньо у сільську раду за адресою: с. Прибужани, вулиця Одеська, 18 у відділ земельних відносин, містобудування, архітектури, цивільного захисту та ЖКГ та у відділ кадрового та правового забезпечення.

         Просимо всіх громадян, які самостійно обробляють власні земельні ділянки – «одноосібники», скласти  податкову декларацію  про майновий стан і доходи та сплатити  податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування у банку, поштовому відділенні, електронному кабінеті, самостійно через Інтернет.

         Війна скінчиться обов’язково і сплатити податки необхідно буде за весь період несплати.

         Від вчасно сплачених податків залежить наповнення нашого з Вами бюджету.

Дякуємо за розуміння!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь