A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прибужанівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Інформаційна довідка до уваги фермерських господарств!

Дата: 28.04.2021 11:20
Кількість переглядів: 1369

Інформаційна довідка

до уваги фермерських господарств!

 

Постановою Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2021 р. № 384 внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2018 р.                                    № 106.

Нормативним актом зменшено кількість документів, необхідних для отримання держпідтримки, скорочено час їх розгляду та прийняття рішень щодо виплати коштів.

 Державні кошти спрямовуються на розвиток малих та середніх фермерських господарств, у власності та/або користуванні яких перебувають землі сільськогосподарського призначення та мають чистий дохід (виручку) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік до 20,0 млн. гривень, а зареєстрованим у в поточному році - незалежно від обсягу чистого доходу (виручки).

  Підтримка з державного бюджету надаватиметься за такими напрямами:

 

  • часткова компенсація витрат фермерським господарствам (крім новостворених), пов’язаних з наданими сільськогосподарськими дорадчими послугами

надається у розмірі 90 відсотків вартості послуг, наданих дорадчими службами, але не більше ніж 10,0 тис. гривень, за напрямами зоотехнія, ветеринарія, агрономія, оподаткування в сільському господарстві, бухгалтерський облік в сільському господарстві, управлінський облік, органічне виробництво, залучення фінансово-кредитних ресурсів, впровадження систем безпечності під час виробництва харчових продуктів і кормів для тварин, екологічне управління та зовнішньоекономічна діяльність.

Заявки на отримання коштів подаються до уповноваженого банку протягом року до 15 листопада.

 

  • фінансова підтримка новостворених фермерських господарств у період їх становлення (перші три роки після створення) для отримання сільськогосподарських дорадчих послуг

здійснюється за напрямами зоотехнія, ветеринарія, агрономія, оподаткування в сільському господарстві, бухгалтерський облік в сільському господарстві, управлінський облік, органічне виробництво, екологічне управління, залучення фінансово-кредитних ресурсів та диверсифікація сільськогосподарської діяльності надається один раз у розмірі, що не перевищує 36,0 тис. гривень.

Заявки подається до уповноваженого банку протягом року до                              15 листопада.

 

 

  • бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар) - новоствореним фермерським господарствам

надається один раз виключно для провадження сільськогосподарської діяльності у розмірі 5,0 тис. гривень на 1 гектар, але не більше 100,0 тис. гривень на одне фермерське господарство.

Для отримання такої субсидії новостворені фермерські господарства протягом року подають заявки до Миколаївського відділенням Укрдержфонду.

Граничний строк подання документів до 30 жовтня поточного року.

 

  • спеціальна бюджетна дотація за утримання корів усіх напрямів продуктивності фермерському господарству, у власності якого перебуває від п’яти корів, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства

надається за кожну наявну станом на 1 липня поточного року корову в розмірі 5,0 тис. гривень, але не більше 250,0 тис. гривень.

Для отримання бюджетної дотації документи подаються до департаменту агропромислового розвитку Миколаївської обласної державної адміністрації. Граничний строк подання документів - 31 серпня поточного року.

 

Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України про затвердження форм заявок та документів, необхідних для отримання фінансової підтримки, буде доведено додатково.

В разі зацікавленості, за більш детальною інформацією, звертайтесь до департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації за телефонами 0512 37 74 02, 37 78 35.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь