A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прибужанівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Учитель року - 2018 "Кращі з кращих"

Дата: 23.11.2017 16:26
Кількість переглядів: 1242

Кращі з кращих

«Вічно винаходити й удосконалюватись –  

ось єдиний курс учительського життя»

К.Д. Ушинський

Оновлення суспільства, модернізація освіти, а особливо сучасний учень вимагають яскравої творчої особистості вчителя, педагогічна діяльність якого має бути міцним засобом формування і всебічного розвитку особистості кожної дитини.

     Які ж вони – вчителі двадцять першого століття? Які вони – кращі вчителі? Хорошою нагодою поміркувати над цим є всеукраїнський конкурс «Учитель року», який стартував в Україні ще в 1995 році і став щорічним конкурсом професійної майстерності педагогів з певної номінації.

    Кожен  педагог - і досвідчений фахівець, і вчитель-початківець – прагне професійного зростання,  підвищення професійної самооцінки. Для  учасників конкурсу  школа – це життя, а вчительський талант – це, насамперед, покликання і невтомна праця над саморозвитком.  

   Цей всеукраїнський  конкурс педагогічної майстерності  стартує щовесни і є нагодою ще раз педагогам  підтвердити свій  професійний рівень.

   У новому  2017/2018 навчальному  році  всеукраїнський конкурс «Учитель року» проводиться  у  чотирьох номінаціях: «Українська мова та література», «Німецька мова», «Фізика», «Фізична культура».  Їх затверджено відповідним наказом Міністерства освіти і науки України від 19.06.2017 № 866 «Про проведення всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2018».

    У першому (районному) турі конкурсу   свою педагогічну майстерність, уміння і творчі здобутки  мали змогу продемонструвати  вісім учителів   із 7 навчальних закладів: Олександрівського,   Актовського, Новогригорівського, Дорошівського, Білоусівського, Трикратського, Яструбинівського  закладів загальної середньої освіти та Вознесенської РВШ, які вчасно зареєструвалися на сайті МОІППО і підготували своє відео резюме.  

   Від  відділу освіти, молоді та спорту Прибужанівської сільської ради  у номінації «Фізична культура»  взяв участь молодий, енергійний учитель Яструбинівського закладу загальної середньої освіти  – Грущенко Олександр Володимирович.

    Випробування цьогорічного конкурсу (контрольна робота, майстер-клас, урок) підтвердили думку про те, що замало бути обізнаним у нових ідеях, потрібно знати, де можна використати ці ідеї, уміти з ними поводитися, а не лише захоплюватися.

    Уже перше конкурсне  випробування «Тестування з фахової майстерності», яке відбулося

3 листопада 2017 року,  Олександр Володимирович  виконав краще і випередив свого суперника. 

   Практична робота продемонструвала розуміння вчителями нових ідей, теорій, показала відповідність вибраної ними теми вимогам шкільної програми і стала цікавим для журі та всіх учасників конкурсу. У цьому випробуванні Олександр Володимирович  теж виступив достойно.

   Найважливішою і завершальною складовою частиною професійних випробувань став   конкурсний  урок  із  наступним його самоаналізом. Олександр Володимирович, добре володіючи фаховими знаннями зі свого предмета, майстерно продемонстрував  урок фізичної культури  з теми: «Волейбол» в 11 класі, який провів  на базі Новогригорівського  закладу загальної середньої освіти 22 листопада 2017 року.

   Участь педагогів у конкурсі стала можливістю, шансом заявити про себе як про фахово компетентну, творчу особистість. У цілому конкурс підтвердив, що в освітян Прибужанівської сільської ради високий професійний потенціал, а учасники конкурсу – справжні лідери педагогічної громади.

   Найголовніше, аби в кожного з них не згас, а ще яскравіше запалав вогонь таланту, неповторної творчої індивідуальності і майстерності, бажання бути вірними великому імені Вчитель.

    Завершальний етап конкурсу «Учитель-2017» відбудеться 29 листопада 2017 року.  

    Сподіваємося, що перемогу на конкурсі здобуде саме вчитель Яструбинівського закладу

загальної середньої освіти – Грущенко О.В.

   Тож   хочемо  побажати йому творчого натхнення, успіху, віри в свої сили та можливості, високих досягнень та звершень!

Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь