A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прибужанівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

До уваги працівників тваринницької галузі!

Дата: 06.05.2020 11:05
Кількість переглядів: 583

ДО УВАГИ  ПРАЦІВНИКІВ  ТВАРИННИЦЬКОЇ  ГАЛУЗІ!

 

Повідомляємо, що постановою Уряду від 19 лютого 2020 року 109

«Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 08.02.2017 77» (https://zakon.rada,gov.ua/laws/show/77-2017-%D0%BF), визначено напрями державної підтримки на 2020 рік, одним із яких є державна підтримка розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції.

Механізм i напрями надання підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції визначено проєктом постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 107», затвердження якого очікується найближчим часом.

Відповідно до проєкту постанови поточного року передбачається надання фінансової підтримки галузі за такими напрямами:

  1. дотація за наявні бджолосім’ї надаватиметься на безповоротній основі юридичним ocoбaм, фізичним особам-підприємцям та фізичним oсoбaм, які є власниками бджолосімей, за наявні в поточному році від 10 до 300 бджолосімей, у розмірі 200 гривень за   бджолосім’ю;
  2. відшкодування вартості закуплених племінних тварин, бджіл, сперми та ембріонів надаватиметься особам та фізичним особам-підприємцям (далі – суб’єктам господарювання) незалежно від організаційно-правової форми та форми власності за закуплені ними вітчизняні a6o імпортовані племінні тварини, бджоли, сперму та ембріони в розмірі до 50 % вартості, але не більше ніж:

за племінні телиці, нетелі, корови31 500 грн. за голову;                                        за племінні свинки та кнурці10 000 грн. за голову;

за племінні вівцематки, барани, ярки –  11 000 грн. за голову;

за сперму бугаїв/кнурів – 100 грн. за дозу (не більше 3 доз за голову BPX та 5 доз на голову свиней), сексована 300 грн. за дозу (не більше 1 дози на голову);

за ембріони BPX 500 грн. за одну штуку;

за бджоли: бджолопакети 500 грн., бджоломатки 100 грн.

  1. відшкодування вартості тваринницьких об’єктів надаватиметься юридичним особам незалежно від організаційно-правової форми та форми власності i фізичним особам-підприємцям, у тому числі сімейним фермерським господарствам, що провадять діяльність у галузі тваринництва в розмірі до 30 % вартості (без урахування податку на додану вартість).
  2. компенсація вартості об’єктів, профінансованих за рахунок банківських кредитів  надаватиметься тільки тим суб’єктам господарювання, які отримували таку компенсацію у 2018 - 2019 роках у розмірі 25 % обсягу залучених кредитних коштів на період кредитування до 5 років.

 

! Звертаємо yвarv, що проєктом Порядку надання державної підтримки галузі тваринництва на поточний рік не передбачено виплату спеціальної бюджетної дотації за вирощування молодняка великої рогатої худоби!

 

Інформацію щодо державної підтримки аграрної галузі пропонуємо відстежувати на сторінці департаменту офіційного вебсайту облдержадміністрації за        посиланням: httд://www.mk.gov.ua/ua/oda/pidrozidyly/apk/

та в рубриці «Державна підтримка» Інформаційно-аналітичного порталу AIIK Мінекономіки за посиланням:

https://agro.me.gov.ua/ua/pidtrimka

 

 

                                                                           Сільська рада


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь