A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прибужанівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ

Дата: 21.11.2019 15:06
Кількість переглядів: 650

 ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ  

Відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: ПОМАРАНЧЕВОЇ РЕВОЛЮЦІЇ (2004 року ) та РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ (2013 року). Шість років тому - 21 листопада  у Києві почалися студентські акції протесту, спричинені несподіваним одностороннім рішенням влади відкласти підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Після жорстокого побиття студентів та розгону Євромайдану, мирний протест переріс у масові зібрання - щотижневі віче для підтвердження своїх поглядів, громадського спротиву, постійні сутички між протистувальниками та силовими структурами , наслідком яких стала трагічна загибель понад 100 людей - ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ.                   Відзначаючи річницю РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ , ми творимо історію, яку пишемо разом. Ми частинка народу . І нам творити нову історію держави, що займе належне місце серед вільних і рівних країн планети.                                                                                                    У Новосілківській сільській бібліотеці, пройшла тематична година ,, ПАМ'ЯТАЄМО".Ми згадали основні події тих днів . ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ та воїнів - захисників України, тих, хто в боротьбі за волю України не дожив до сьогодення , спить у незнаних і безіменних могилах.                                                                                                              Бібліотекар Яструбинівської сільської бібліотеки до Дня Гідності провела з учнями 6 класу тематичну годину "Небесна сотня. Герої не вмирають". Переглянувши фотоматеріали та прослухавши розповідь про ті  страшні події, що відбувалися на майдані в 2013-2014 роках, діти взяли активну участь в обговоренні. Під час заходу на столі горіла  свічка, таким чином ми всі вшанували пам'ять всіх тих, хто віддав життя за всіх нас, за незалежність нашої країни                                                                                                  У Дмитрівській сільській бібліотеці для учнів школи проведена тематична година до Дня Гідності та Свободи. З метою виховувати патріотизм та гідність, розвивати бажання стати гідними громадянами України: вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні
Також у  Прибужанівській сільській бібліотеці відбулася тематична годинна присвячена Дню Гідності та Свободи.
Бібліотекар Кіпич Світлана Іванівна разом з художнім керівником Прибужанівського СБК Присяжнюк Надією Віталіївною розповіли дітям про історичні події на Майдані : Майдан 2004 року та Революцію Гідності 2013-2014 рр.
Всі присутні вшанували хвилиною мовчання тих, хто в боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня .
Завдяки людям, яким небайдужа доля України в цілому і кожного із нас окремо , ми маємо можливість і досі залишатися незалежною нескореною країною. Тож шануймо тих сміливих , відважних, гідних своєї держави людей і рівняймося на них!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь