A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прибужанівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Здорові діти – майбутнє України

Дата: 15.11.2019 14:47
Кількість переглядів: 7523

Здорові діти – майбутнє України

Фото без опису

     Всім відомо, що найціннішим скарбом для людини є здоров’я. А кращим другом здоров’я був і залишається спорт. Доброю традицією  в  Прибужанівській громаді стало проводити в закладах освіти  напередодні  Дня фізичної культури та спорту  Олімпійський тиждень. Важливість та популярність спорту цілком виправдана. Адже спорт - це не тільки самоорганізація і дисципліна, здоров’я і молодість, елемент культури і стиль життя - це саме життя, рух вперед! Спорт є одним із головних чинників,  який впливає на фізичний розвиток та здоров'я дитини. Тому ми намагаємось дотримуватись цих принципів.

     До Дня фізичної культури і  спорту та в рамках Олімпійського тижня   з метою сприяння розвитку олімпійського руху в Україні, пропаганди здорового способу життя в закладах освіти Прибужанівської сільської ради  з  9 по 13 вересня пройшов “Олімпійський тиждень” під девізом: «Здорові діти – майбутнє України».  Заходи були  спрямовані на популяризацію спорту та здорового способу життя. У рамках тижня було проведено ряд різноманітних заходів.

     У Прибужанівській ЗОШ І-ІІІ ст. Олімпійський тиждень розпочався святковою лінійкою, щодня  проводилась ранкова зарядка. Протягом тижня було проведено: години - інформування «Спорт – це життя», конкурс-виставка дитячих малюнків «Україна – спортивна держава», мобільна виставка літератури «Вище!Сильніше!Швидше!», конкурс жонглювання з футбольним м’ячем, тенісною ракеткою та стрибання на скакалці, показові виступи з воркауту. Також не обійшлося і без командних спортивних змагань. Для батьків і дітей початкової школи були проведені спортивні змагання «Мама, тато і я – спортивна сім'я!»

    Протягом п’яти днів у Яструбинівській ЗОШ І-ІІІ ст. проходили конкурси та змагання з різних видів спорту, вікторини, ігри, перегляд мультфільмів та кінофільмів про спорт та шлях чемпіонів до перемоги. І ось на закінчення в переддень Дня фізкультури і спорту в школі пройшов Олімпійський урок, марафон  із бігу, змагання та футбол. Завершилося все урочистою лінійкою та надзвичайними емоціями від насиченого енергією перемоги духу суперництва.

       У ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Тімірязєвка учні впродовж тижня змагалися у спритності та витривалості. Розпочалися заходи із урочистої лінійки, на якій було оголошено план проведення заходів, була проведена загальношкільна лінійка, ранкова руханка, флешмоб «Ми за здоров’я!», виставка дитячих малюнків, змагання з легкої атлетики.

     Дмитрівська ЗОШ І-ІІ  ст. провела такі заходи: відкриття Олімпійського тижня, олімпійський урок, ігри на перервах, розучування фізкультхвилинок на уроках, малі Олімпійські ігри, виготовлення колажу «Відомі українські спортсмени», спортивні змагання між учнями, вчителями та батьками. На завершення Олімпійського тижня учні  та  вчитель фізичної культури  організували велопробіг «Олімпійці серед нас!».

     Учні  Новосілківської  ЗОШ І-ІІІ ст.   взяли участь  у динамічній  спортивній лінійці, жонглювали  м’ячем, провели конкурсно-ігрову  програму  «Спортивний квест», змагання «Веселі старти», чемпіонат школи з футболу та проводили веселі ігрові перерви.

      З метою пропаганди здорового способу життя, поширення ідей олімпізму,  формування у школярів мотивації до здорового способу життя, виховання дітей та підлітків на гуманістичних ідеалах олімпізму в   Мартинівській  ЗОШ І-ІІІ  ст. були проведені  спортивні змагання у таких номінаціях: «Біг 30 метрів», «Метання м/м на дальність із розбігу», «Стрибок  із місця в довжину».

     До проведення олімпійського тижня долучилися і класні керівники. У класних колективах 1-11-их  класів були проведені виховні години: «Здоровим бути – зі спортом дружити»; «Спорт – сила, краса, здоров'я»; «Історія Олімпійських ігор»; «Досягнення українських спортсменів».  

   Вихователі закладів дошкільної освіти Прибужанівської сільської ради в різних вікових групах теж долучилися до  проведення  Олімпійського тижня і провели спортивні  заняття, змагання  зі своїми вихованцями.

    Тиждень був насичений спортивними розвагами, змаганнями, рухливими іграми. У всіх закладах дошкільної освіти були проведені заняття «Малята-здоровята», «З мячиками граємося, весело розважаємося», «Рух – це життя».

     Розвага «Ми – майбутні чемпіони» зібрала всіх дітей Тімірязєвського ЗДО «Зірочка». Цікаві завдання, вправи під музичний супровід, святкова атмосфера підняли настрій та спонукали дітей до активної участі. Протягом тижня діти вивчили нові рухливі ігри, провели спортивні заняття на тему: «З фізкультурою дружимо», «Ми малята здоров'ята». З великим задоволенням діти здійснили  велопробіг «Маленькі олімпійці» та взяли участь у конкурсі «Перетягни канат».

    Весело та цікаво пройшло спортивне свято «Мама, тато і я – спортивна сім'я» у  Дмитрівському ЗДО «Малятко», «Веселі старти» та «Весела аеробіка» в Новосілківському ЗДО «Сонечко».

      Залучаючи дітей до ранкової гімнастики та до занять із фізичної культури, вихователі день за днем формували  у дошкільнят фізичне та моральне здоровя, бажання займатися спортом.

     Діти емоційно та жваво реагували на кожне з завдань, демонстрували свою спритність, швидкість, згуртованість та високий рівень спортивних умінь. Проведення олімпійського тижня  подарувало дошкільнятам позитивний емоційний заряд, сприяло розвитку фізичних вмінь та вихованню бажання вести здоровий спосіб життя.

      Найвагомішим результатом проведення Олімпійського тижня  у  закладах освіти  стало залучення дітей до занять фізичною культурою та спортом.

      Олімпійський тиждень був насичений, цікавий та змістовний, а учні та вихованці ЗДО з гарним настроєм та масою позитивних емоцій поверталися додому.

      Ми ще раз побачили,  що  в  нашій громаді  ростуть сильні, спритні й сміливі діти. Тож бажаємо всім спортсменам тільки перемог – як на спортивних майданчиках, так і за їхніми межами.

                                                                                                                                Кравченко А.В.,

головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту

Прибужанівської сільської ради

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь