A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прибужанівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Проведено огляд готовності закладів освіти Прибужанівської сільської ради до нового 2019-2020 навчального року

Дата: 17.10.2019 11:26
Кількість переглядів: 703

Проведено огляд готовності

закладів освіти Прибужанівської сільської ради

до нового  2019-2020 навчального року

Фото без опису

      Відповідно до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про освіту», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»  № 771/97, ДСанПіНу 5.5.2.008-01 «Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу», листа  ГУ Держпродспоживслужби  в Миколаївській області  від 19.07.2019 р. № 14.17-05/321,   розпорядження сільського голови від 23 липня  2019  року  № 149-р «Про створення комісії для перевірки готовності закладів освіти до роботи  в 2019-2020 навчальному році», наказу відділу освіти, молоді та спорту Прибужанівської сільської ради від 23.07.2019 р. № 189  «Про підготовку закладів освіти  Прибужанівської сільської ради до нового 2019/2020 навчального року»  та з метою створення безпечних умов освітнього процесу в 2019-2020 навчальному році  з 15 по 16  серпня 2019 року проходив огляд готовності закладів загальної  середньої освіти  Прибужанівської сільської ради  до нового навчального року та роботи в осінньо-зимовий період.     

      Для проведення перевірки готовності закладів освіти Прибужанівської сільської ради до роботи в  2019-2020 навчальному році була створена комісія в складі: голова комісії  – Тараненко О.А., сільський голова; заступник голови комісії – Алексєєв С.М., начальник відділу освіти, молоді та спорту Прибужанівської сільської ради; секретар – Калина О.П., головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту.    Члени комісії:  Чепілка О.М., голова районної організації  профспілки працівників освіти; Квашенко І.В., голова постійної комісії з питань освіти, фізичного виховання, культури, охорони здоров'я та соціальної політики; Смирнова Т.М., головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту; Цикалюк С.С., начальник господарчої групи відділу освіти, молоді та спорту; Алєксєєва В.І., інженер з охорони праці відділу освіти, молоді та спорту; Сінєгрібова Н.М., технолог відділу освіти, молоді та спорту; Довгаленко Н.М., бухгалтер централізованої бухгалтерії відділу освіти, молоді та спорту; Домбровська Л.І., начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби у Вознесенському районі (за погодженням); представник Вознесенського МРВ ГУ ДСНС України в Миколаївській області (за погодженням).

     15 серпня 2019 року комісія оглянула  Дмитрівську ЗОШ І-ІІ ст., Яструбинівську  та Прибужанівську ЗОШ І-ІІІ ст., а 16 серпня  2019 року – Новосілківську, Тімірязєвську  та Мартинівську ЗОШ І-ІІІ ст., де ознайомилася з результатами проведеної роботи щодо покращення умов для навчання та перебування учнів (вихованців) у закладах.   

    Члени комісії відзначили  значний обсяг проведених ремонтних робіт у закладах освіти. Під час огляду особлива увага зверталась на нормативно-правове, кадрове, матеріально-технічне забезпечення діяльності закладів, створення умов з охорони праці та збереження життя і здоров’я учнівського, педагогічного та трудового колективів, стан підготовки навчальних кабінетів, спортивних залів, їдалень, бібліотек, дотримання санітарних вимог та пожежної безпеки, проведення ремонтних робіт, а також моніторинг освоєння коштів, щоб мати чітке уявлення, які заклади освіти потребують більшої уваги для забезпечення вчасного початку навчального процесу в комфортних умовах.

    Комісія оглянула приміщення закладів, пришкільні території, перевірила підготовку теплового господарства до нового опалювального сезону, організацію роботи з охорони праці, медичного огляду дітей та працівників, санітарний стан харчоблоків та забезпечення технологічним обладнанням, меблями, посудом.  У закладах освіти відремонтовано навчальні та службові приміщення, спортивні та актові зали, їдальні, рекреації, поновлено науково-методичне забезпечення та документацію.  Частково зміцнена  матеріальна база, спортивні та ігрові майданчики, клумби, поновлено наочність, проведено необхідну роботу щодо організації освітнього процесу відповідно до сучасних вимог.  

     Комісія відзначила, що  протягом 2018-2019 навчального року було  покращено матеріально-технічну базу закладів освіти.  А саме: проведено капітальний ремонт дахів Прибужанівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Мартинівського ЗДО «Колосок», зроблений ремонт 4 класу Прибужанівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, утеплено корпус  Мартинівської  ЗОШ І-ІІІ ступенів,  встановлено ігрові майданчики в Мартинівському  ЗДО «Колосок» та Яструбинівській  ЗОШ І-ІІІ ст. Проведено заміну обладнання  харчоблоку Тімірязєвської  ЗОШ І-ІІІ ст. та  Новосілківського ЗДО «Сонечко». Зроблено капітальний ремонт  даху  Яструбинівського ЗДО «Ромашка» та Новосілківського ЗДО «Сонечко»,  капітальний ремонт Дмитрівської ЗОШ І-ІІ ст. (заміна підлоги),  замінено вікна на металопластикові в Новосілківській  та Прибужанівській ЗОШ І-ІІІ ст., Тімірязєвському ЗДО «Зірочка».

      Мартинівська  ЗОШ І-ІІІ ст. взяла участь у мікропроекті «У ногу з часом» і придбали для закладу ноутбуки. Яструбинівська ЗОШ І-ІІІ ст. взяла участь у мікропроекті «Сучасна школа – сучасний кабінет» і обладнали кабінет предметів художньо-естетичного циклу. 

     Особливу увагу було приділено забезпеченню безпеки під час перебування дітей у закладах освіти. Члени комісії звертали увагу на створення освітнього простору навчальних кабінетів для учнів 1-х класів  у  рамках Нової української школи.   Керівниками закладів освіти враховано рекомендації  щодо  організації освітнього простору Нової української школи.

     Щодо підготовки і впровадження Нової української школи, на 1-ші класи придбано: сучасні учнівські одномісні комплекти парт та дидактичні  матеріали. 

      Рекомендації  керівникам закладів освіти Прибужанівської сільської ради щодо організації харчування та забезпечення і дотримання санітарно-епідемічного стану на харчоблоках, веденню медичних книжок  і проведення медичних оглядів працівників закладів  надала  Домбровська Л.І., начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби у Вознесенському районі.

    Огляд показав, що спільними зусиллями батьків, педагогічних працівників та обслуговуючого персоналу у всіх закладах освіти проведено роботу, спрямовану на покращення освітнього процесу.

  Оглянуті заклади  загальної середньої освіти  в цілому відповідають санітарно-гігієнічним нормам, нормам протипожежної безпеки, мають матеріально-технічне забезпечення для успішного проведення  освітнього  процесу в  новому навчальному році.

      Комісія  висловила  щиру подяку колективам закладів освіти, батьківській громадськості, спонсорам за проведену роботу по підготовці до старту нового навчального року.

 

 


     

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь