A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прибужанівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Веселе і цікаве життя влітку

Дата: 17.10.2019 10:28
Кількість переглядів: 943

Веселе і цікаве життя влітку

Фото без опису

  Закінчився навчальний рік, у всіх школах пролунали останні дзвінки, а на календарі вже літо.

  Літній період особливо сприятливий для зміцнення здоров’я дітей, їх повноцінного розвитку, початку загартування дитячого організму, як у в повсякденному житті, так і спеціально організованого. 

  Літній  відпочинок – це  найкраща  пора  для оздоровлення  дітей  після  навчального року.

  Відпочинок − це комплекс спеціальних заходів соціального, виховного, медичного, гігієнічного, спортивного характеру, що забезпечують протягом відпочинкової зміни організацію дозвілля дітей, відновлення фізичних і психічних функцій дитячого організму, сприяють розвитку духовності та соціальної активності дітей та здійснюються в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку. А питання організації відпочинку та оздоровлення дітей є невід’ємною складовою державної політики України.

    На виконання розпорядження голови Миколаївської обласної державної адміністрації від 27 лютого 2019 року № 55-р «Про затвердження заходів щодо реалізації у 2019 році Програми оздоровлення та відпочинку дітей Миколаївської області на 2019-2023 роки», Миколаївською обласною державною адміністрацією здійснювалися  заходи з оздоровлення дітей, які потребували  особливої соціальної уваги та підтримки.

    Путівки дітям, які потребували особливої соціальної уваги та підтримки, надавав  департамент соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації за рахунок коштів обласного бюджету. Допомагав вирішувати всі організаційні питання поїздки, оформлення відповідної документації начальник відділу з питань оздоровлення дітей Смоквина М.М.

   01 та 06 липня 2019 року відбулися заїзди дітей на оздоровлення (І зміна) до дитячих  оздоровчих  закладів «Маяк» (с. Рибаківка) та «Динамо» (м. Очаків), розташованих на узбережжі Чорного моря Миколаївської області. Департамент  соціального захисту населення  Миколаївської облдержадміністрації  надав  для дітей пільгової категорії Прибужанівської сільської ради 3 путівки  до  ПДЗОВ «Маяк»  с. Рибаківка на І зміну (з 06.07.2019 по 26.07.2019) та 2 путівки до  ПДЗОВ «Динамо» м. Очаків  на І зміну  (з 01.07.2019 по 21.07.2019 р.). Протягом І зміни оздоровилися  діти  з Прибужанівської (4 дитини) та  Мартинівської ЗОШ І-ІІІ ст. (1 дитина).

   23 та 25 липня 2019 року відбулися   заїзди організованих груп дітей на ІІ зміну, терміном 21 день.  Путівки одержали 2  дітей  і оздоровилися в  таборі «Динамо» м. Очаків (з 25.07.2019 по 14.08.2019) та 3 дітей оздоровилися в таборі  «Маяк» с. Рибаківка (з 31.07.2019 по 20.08.2019 р.).

    Протягом ІІ зміни оздоровилися діти з Прибужанівської ЗОШ (2 дітей), Мартинівської ЗОШ (1 дитина), Яструбинівської ЗОШ (1 дитина), Новосілківської ЗОШ (1 дитина).  Усього протягом  літнього періоду оздоровилося  10 дітей пільгової категорії (це  діти   з малозабезпечених, багатодітних родин, дитина, позбавлена батьківського піклування, сирота, дитина  осіб, визнана учасниками АТО та ООС відповідно до пункту 19 частини першої статті 6  Закону   України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх   соціального  захисту»)

   Протягом літнього відпочинку діти мандрували  та досліджували  навколишній світ і нашу рідну Україну, купалися, загорали, знайомилися зі своїми однолітками, здійснювали екскурсії та походи, брали  участь у головних соціальних, культурних, спортивних подіях.

    Діти, які оздоровилися в дитячих  таборах, залишилися дуже задоволені відпочинком, раділи знайомству з новими друзями,  якісним харчуванням.  Теплі слова  вдячності вони  висловили вихователям за організацію їх організованого змістовного дозвілля. Протягом  21 дня вихователі разом із дітьми здійснювали екскурсії, відвідували  театри, співали пісень, і просто гарно відпочивали.

   Батьки та діти закладів загальної середньої освіти Прибужанівської сільської ради дякують  департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації за надану можливість відпочити та оздоровитися, а також виносять слова подяки начальнику відділу з питань оздоровлення дітей Смоквині М.М.

   Відпочинок у таборах був цікавим, захоплюючим і надовго запам’ятався дітлахам Прибужанівської сільської ради.

                                                                                                                 Калина О.П.,

головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту

Прибужанівської сільської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь