A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прибужанівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Здорове харчування – здорові діти

Дата: 11.09.2019 14:52
Кількість переглядів: 1350

Здорове харчування – здорові діти

Урочисте відкриття  харчоблоку  в Новосілківському ЗДО «Сонечко»

Фото без опису

   Діти – наш найдорожчий скарб, наша надія, гордість і опора, наше майбутнє.  І це майбутнє має бути здоровим, дужим, щасливим. Розвивати, підтримувати й заохочувати їх – святий обов’язок сім’ї, закладів освіти, влади й громадськості. Тільки тоді в нас буде гідна зміна – сильна й красива! Тільки тоді наші діти будуть рости щасливими та впевненими в прийдешньому дні, будуть рости на благо України.

   Саме в закладі дошкільної освіти закладають основи для формування всебічно розвиненої особистості. А для цього мають бути створені комфортні умови, у яких щодня перебувають діти.

    Однією з актуальних проблем закладів дошкільної освіти є створення умов для збереження та зміцнення здоров’я дітей, тобто організація  безпечного, якісного харчування. Це добре розуміють працівники сільської ради, відділу освіти, молоді та спорту, дитячих садочків, депутати обласного та місцевого рівнів.

   Колектив Новосілківського ЗДО «Сонечко» власними силами тривалий час підтримував функціонування  технологічного кухонного обладнання, але зрештою ми зрозуміли, що це  питання неможливо  вирішити без залучення додаткових коштів.

   Вирішили взяти участь в обласному конкурсі. Рішенням 20 (позачергової) сесії  від 11.09.2018 року № 4 був затверджений проект для участі в конкурсі  мікропроектів місцевого розвитку «Здорове харчування – здорові діти» (заміна обладнання харчоблоку в Новосілківському закладі дошкільної освіти «Сонечко» Прибужанівської сільської ради).

   Метою нашого проекту було питання поліпшення умов  харчування  дітей у садочку, тому що ми орієнтуємося на здоровий  та повноцінний розвиток вихованців, намагаючись задовольнити індивідуальні потреби кожної дитини.

    Посприяли реалізації цього проекту депутат обласної ради Терещенко О. К. та голова Прибужанівської сільської ради Тараненко О. А.  А відділ освіти, молоді та спорту  допоміг організувати закупку необхідного обладнання.

    З 1 червня розпочався капітальний ремонт харчоблоку. Закипіла  робота, до якої  долучилися всі працівники нашого закладу.  Гарячі були дні. Не залишилися байдужими й місцеві жителі: фермери  Котрус  А. М., Плюхов Ю. А., Собко Г. С., Собко А. С., Топада А. І., Зебницький В. І. та односельці Марченко О. Ф., Цибенко В.В., Зебницька Г. В., Мороз С. М., Колос Т. І.

  Тільки завдяки спільним зусиллям, капітальний ремонт харчоблоку вартістю майже 60 тисяч гривень був виконаний.  Реальна допомога закладу дошкільної освіти «Сонечко»  свідчить про небайдуже ставлення до проблем освіти й розуміння важливості дошкільного виховання.

  У ході проведення ремонтних робіт покладено облицювальну плитку на робочій стіні та підлозі, облаштовано нову систему водопостачання, замінено електропроводку, відремонтовано складські та технічні приміщення. Придбані сучасні  мийки, столи, полиці – усе обладнання з нержавіючої сталі. Окрасою відремонтованого приміщення став набір кухонних меблів (стінка).  Харчоблок зазнав суттєвих змін. Відтепер у закладі дошкільної освіти новенька кухня, до якої не лише приємно зайти, а й комфортно там працювати.

   Після тривалого ремонту кухня нарешті запрацювала по-новому. У  якості ремонту та готовності харчоблоку до роботи в новому 2019-2020 навчальному році  впевнились гості – депутат обласної ради Терещенко О.К., заступник сільського голови Зайва М.В., староста Новосілківського округу Фріцлер З.О., начальник відділу освіти, молоді та спорту  Прибужанівської сільської ради Алексєєв С.М., голова районної організації профспілки освітян Чепілка О.М., начальник  відділу державного нагляджу за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби у Вознесенському районі Домбровська Л.І., головні спеціалісти та працівники відділу освіти, які завітали до Новосілківського ЗДО «Сонечко» 16 серпня 2019 року, де відбулося урочисте відкриття харчоблоку.

      Цю подію чекали всі, адже відкриття оновленого харчоблоку  сприятиме покращенню харчування дітей, дитяче меню стане ще кориснішим, збалансованішим та готуватиметься значно краще.

      Цього дня дітвора сказала слова вдячності дорослим, які перетворили мрію на реальність. З вітальним словом до присутніх звернулася завідувач ЗДО Мороз Ю.А., яка висловила подяку за плідну роботу організаторам та виконавцям проекту.

   Усе зроблене на харчоблоці забезпечить  на належному рівні санітарно-гігієнічні умови харчування та приготування їжі для дошкільнят. Під час виступу депутат обласної ради Терещенко О.К. запевнив, що й надалі робитиме все можливе, аби для дітей були створені  належні умови, щоб вони почувалися затишно та комфортно.

 У результаті реалізації проекту була повністю вирішена проблема по забезпеченню сучасною технікою  харчоблоку нашого дитячого садочка.  

    Депутат обласної ради Терещенко О.К., начальник відділу освіти Алексєєв С.М. висловили слова вдячності  персоналу закладу та батькам вихованців, які доклали багато зусиль для здійснення поставленої мети, побажали здоров'я дітям, благополуччя батькам та кухарям, які будуть працювати на харчоблоці - вкладаючи свою любов, готуючи смачну й корисну їжу для дошкільнят.

    Наприкінці свята всіх гостей запросили на кухню, де вони власними очима побачили нове обладнання, красунь кухарів нашого харчоблоку та занурилися в атмосферу приготування смачного обіду. Свято пройшло вдало та цікаво, а головне, що наші малюки отримали новий, сучасний харчоблок, а з ним смачне, збалансоване, раціональне харчування.

   Наш колектив дякує всім, хто долучився до його реалізації, а особливо Терещенку О.К., Тараненку О.А.  та Алексєєву С.М.

    Усі працівники на чолі з директором Мороз Ю.А., батьки та діти садочка щиро вдячні всім, хто не лишився байдужим до проблем  нашого закладу, дякуємо за активну участь, підтримку та допомогу. Дуже приємно, що в наш нелегкий час ці люди готові прийти на допомогу та не залишаються осторонь проблемних питань  закладів дошкільної освіти.
Хочу побажати всім щастя, радості, благополуччя, і нехай  Бог посилає своє благословення за ваші добрі діла.

     На згадку про цей день  учасникам проекту діти  вручили подяки та сувеніри, зроблені своїми руками.

 

                                              Директор Новосілківського ЗДО «Сонечко» Ю.А.Мороз



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь