A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прибужанівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

«Чисте довкілля – чисте сумління!»

Дата: 04.08.2019 19:31
Кількість переглядів: 11278

Впровадження проекту «Чисте довкілля – чисте сумління!»

У погіршенні екологічної ситуації найчастіше звинувачують різноманітні підприємства, які викидають у повітря шкідливі речовини. Так, дійсно підприємства найбільше забруднюють навколишнє середовище, але не тільки вони є винуватцями  екологічних проблем. Кожен з нас вносить свою краплю в цю справу: викидаючи сміття, вирубуючи дерева, забруднюючи водойми хімікатами тощо. Чому людство не розуміє, що природа довго не витримає такі знущання?!

Ще з шкільних років нас вчать берегти природу, не смітити на вулиці, насаджувати дерева – це прості справи і водночас ефективні, але чомусь виходячи в доросле життя більшість людей про них забуває. Якщо на хвилинку уявити, що кожна людина на планеті посадить деревце чи забере сміття після пікніка на природі, яку ж неоціненну користь природі принесуть ці дії.

Саме з метою просвітництва та очищення  Прибужанівської ОТГ від сміття громадська організація «Серце Активної Молоді»  почала впровадження проекту «Чисте довкілля – чисте сумління!» за підтримки БФ "LASKA" в рамках Програми "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність" (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком'юнітіз (Global Communities) та фінансується Агенством США з міжнародного розвитку (USAID). Протягом тижня з 9 по 11 липня  2019 року проект почав впроваджуватись у 6 населених пунктах ОТГ. Члени  громадської організації «Серце Активної Молоді»  спільно з головою Молодіжної ради Прибужанівської сільської ради Присяжнюком Русланом та радником Миколаївського міського голови з питань впровадження роздільного збору відходів  Анною Ганжул провели еко-ярмарки, під час яких всі бажаючі мешканці сіл могли прослухати інформацію про різновиди фракцій сміття та правильне його сортування і отримали  буклети з корисною інформацією щодо класифікації та сортування сміття. Локація самої ярмарки складалась з трьох зон. Перша зона – інформаційна,тут можна було прослухати інформацію щодо складу та готової продукції з переробленого сміття, правильного його сортування, була проведена еко-вікторина, переможці якої отримали олівці, що ростуть. Друга зона – зона квестів, тут зареєстровані учасники отримували завдання від організаторів заходу, в тому числі, працювали над створенням еко-карти, переможці квестів отримали еко-значки та еко-сумки. По закінченню квестів були проведені майстер-класи по їх розмальовуванню. Третя зона – зона кави-брейк, тут учасники мали змогу перепочити та посмакувати кавою та печивом. Фінальним етапом заходу став перегляд фільму «Треш» про екологічну катастрофу в нашому світі.  І на згадку про еко-ярмарок,були зроблені спільні фото з мешканцями сіл, учасниками та організаторами заходу.

Хочемо висловити величезну подяку за підтримку, організацію та допомогу у проведенні еко-ярмарок у всіх 6 населенних пунктах Прибужанівської ОТГ Присяжнюк Надії, Присяжнюку Руслану та всім волонтерам та активних мешканців кожного з сіл ОТГ.

Сподіваємось, що з початком впровадження даного проекту, жителі Прибужанівської ОТГ зможуть підвищити  рівень екологічної свідомості та зроблять перші кроки до очищення ОТГ від сміття. Проблему із забруднення навколишнього середовища можна легко подолати, приклавши невеликі зусилля  в роботі над собою. Адже наш вибір починається з банально знайомого з дитинства,  але такого складного принципу - чисто не там, де прибирають, а там де не смітять.

Голова ГО «Серце Активної Молоді»

                                                                  Андрій Кравченко      

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису
 

              


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь