Прибужанівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

День вишиванки

Дата: 11.07.2019 13:59
Кількість переглядів: 690

Фото без опису

                                                                         Вишивання моє, вишивання…
                                                                                       Чорний – сум, а червоний – кохання.
                                                                      Синій – небо, зелений – буття.
                                                                       Вишиванка – це наше життя!

      День вишиванки – всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Основна мета заходу – це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом.

    Не перший рік у  закладах освіти Прибужанівської сільської ради, як і у всій Україні, відзначають День вишиванки. Це свято запрошує кожного свідомого громадянина до абсолютно простого вчинку – просто одягнути  вишиванку і в ній піти на роботу чи на навчання. Разом з тим, така дія має глибокий контекст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції, культурну освіченість та духовну свідомість. Як показує досвід, люди в День вишиванки  завжди піднесені та усміхнені, адже у стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів.

     16 травня цього року учні, вчителі, вихователі та батьки   долучилися до акції  «Одягни  вишиванку».  Дрес-кодом дня була вишиванка, і всі школи та дитячі садки замайоріли  різнобарвними візерунками української вишивки.  Хтось радів  своїм  новим  вишитим обновкам, хтось  одягнув улюблену вишиванку. Але всі були єдині у думці, що таке свято об’єднує і вчителів, і  учнів різних класів, і маленьких дітлахів.

    В акції взяли участь не лише учні, а й усі вчителі та персонал школи. Протягом дня у закладах освіти було проведено безліч виховних заходів даної тематики. Учні  початкової школи  читали вірші про вишиванки, українські традиції, виконували творчі роботи з українською символікою. І як результат, окрім  вираження своєї національної  та громадянської позиції – позитивні емоції, піднесений настрій, відчуття гордості за приналежність до українського народу.
     На завершення свята учні закладів загальної середньої освіти  провели імпровізований флешмоб – за 5 хвилин  організувавшись  і вийшовши у подвір’я  школи, вони створили справжню “вишиванкову” хвилю.

    Проведення такого свята продемонструвало, що вихованці  закладів освіти  разом зі своїми батьками відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв  й традицій  свого народу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь