A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прибужанівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

«1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо»

Дата: 11.07.2019 13:52
Кількість переглядів: 814

«1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо»

Фото без опису

  На нашу землю знову завітала весна, прикрасила її квітом, наповнила пахощами. Усе ожило, пробудилося, набуло краси. Здається, що навесні ми по-особливому, ніжно й трепетно, любимо рідну землю. Бо саме з весною приходить до нас День пам’яті та примирення ,  День Перемоги над нацизмом у Другій  світовій  війні.

    З метою ознайомлення учнів з подіями Другої Світової війни в Україні, прикладами героїзму народу в боротьбі з ворогом, виховання почуття патріотизму, любові до своєї землі, усвідомлення уроків життя в процесі нерозривного зв’язку поколінь у  закладах освіти  Прибужанівської сільської ради  відбулися традиційні  урочисті  заходи, присвячені Дню пам’яті та примирення ,   Дню  Перемоги над нацизмом у Другій  світовій  війні під гаслом «1939-1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!»

     З цього приводу  8 і 9 травня  учні і педагогічні  колективи закладів  освіти Прибужанівської  сільської ради  принесли  квіти до пам’ятників  і взяли участь у проведенні мітингу-реквіємі «Знов білим цвітом вкрилися сади, і знов приходить свято Перемоги», у класних колективах пройшли Уроки  Пам’яті, на які запросили ветеранів війни, виховні години, присвячені пам’яті  жертв  Другої  світової війни – це лише маленька часточка великої данини  пошани  полеглим. У закладах  загальної середньої освіти   відбулися Лінійки Пам’яті, виставки  плакатів «Подвигу жити вічно», у бібліотеках  оформлені тематичні  виставки  «Вклонімося великим тим рокам!». У класних колективах 1-11 класів  були проведені інформаційні заняття на тему: «Була війна…», бібліотекарі   провели  бібліотечні  уроки  на тему: «У пам’яті народній», учні 1-6 класів узяли участь у конкурсі малюнків  «Нам не потрібна війна». Під час  проведення заходів  учні та педагоги розповідали про важкі часи війни,  незабутній подвиг солдат, які ціною свого життя врятували світ від фашизму, про  нелегке життя в тилу. Пам’ять загиблих героїв, які віддали своє життя за Батьківщину, учні та педагоги  вшанували хвилиною мовчання.

    І вже за традицією, учні закладів загальної середньої освіти та вчителі долучилися до проведення  акції «Долоньки миру», «Ветеран  поруч».  Щирі вітання, вірші про війну та мир лунали в оселях ветеранів.

   Ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об'єднані нації. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона – запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

Бажаємо любові, світла й миру

На нашій рідній і святій землі!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь