Прибужанівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

У Прибужанівській громаді відзначили День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 11.05.2019 11:49
Кількість переглядів: 1516

У Прибужанівській громаді  відзначили День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Фото без опису

 

До Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, у  Прибужанівській громаді пройшли урочисті заходи.

Піснею і поетичним словом працівники культури згадали тих, хто не повернувся живим з поля бою.                                                                                                                                 Ведучі дійства перегорнули сторінки історії і нагадали цифри і факти Другої світової, адже здобута перемога коштувала надзвичайних втрат, які до цього часу відгукуються болем. Навіть важко уявити кількість загиблих воїнів з України, жертв серед мирного населення, сиріт і людей без домівок.                                                                                                         Учасники заходів хвилиною мовчання вшанували пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жертв війни, що стала найкривавішою в історії людства.                   

 

8 травня в Тімірязєвці                                                                                                            Хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто загинув в роки Другої світової війни, хто звеличив нашу землю, Героїв Небесної Сотні, воїнів та інших загиблих на Сході України у боротьбі за правду, справедливість, свободу, цілісність та єдність нашої держави. Також глядачі переглянули документальний фільм "1377 спалених заживо".

 

В Мартинівському Центрі дозвілля молоді відбувся концерт приурочений до Дня пам’яті та примирення та  до Дня Перемоги.

Свято розпочав Чаплінський Микола урочистим зачитуванням набату. Всі присутні слухали виступ стоячи. Потім із привітаннями та побажаннями до присутніх звернулися: голова ради ветеранів та інвалідів с. Мартинівське Волошен В.Д., завідуюча ЦДМ    ДемченкоТ.С.                                                                                          

 Учасники концерту та учні школи поклали вінки на могили ветеранів. Дякуючи вихователям, вчителям, молоде покоління пам’ятає про ті далекі роки.                                                                        

 

9 травня в селі Прибужани розпочався мітинг приурочений до75-й річниці Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, який проводився біля Пам’ятника загиблим односельчанам.                                                                                                         

Ведучі розповіли про криваві події Другої світової війни,  запросили до слова сільського голову Тараненко Олександра Анатолійовича та голову ветеранської організації   Гончарук Людмилу Дмитрівну                                                                                    

Відкрився мітинг присвячений Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Державним Гімном України та вшанували всіх загиблих хвилиною мовчання під звук метронома.

На мітингу були присутні вчителі Прибужанівської школи, діти,студенти , працівники ЗДО «Джерельце», а також працівники Прибужанівської сільської ради та жителі села Прибужани.

Брали участь у мітингу учні школи , учениця Прибужанівської ЗОШ Іванова Анастасія була ведучою, а Гєвший Олександр та Соснова Ольга читали «Книгу пам’яті». Наприкінці мітингу наймолодша учасниця художньої самодіяльності Крикун Марія розповіла всім присутнім вірш про мир та відпустила в небо жовто-блакитні кульки.

В кінці заходу присутні вшанували всіх загиблих квітами.

Гарну експозицію біля Пам’ятника приготував Поляшко Володимир Іванович.

У селі Яструбинове на площі біля пам’ятника воїнам – визволителям відбувся урочистий мітинг, присвячений Дню Перемоги. Розпочалися урочистості з мирної ходи односельчан,гостей села та рідних загиблих під час Другої Світової війни до пам’ятника воїнам – визволителям та пам’ятника загиблим євреям на території села. За традицією,працівники селищної ради, профспілковий комітет ДП ДГ «Зорі над Бугом» та колектив Яструбинівської школи вшанували пам'ять загиблих квітами.
З вітальним словом перед односельчанами виступили: представник сільської ради Абакумова В.М., голова профспілкового комітету ДП ДГ «Зорі над Бугом» Степаненко Л.П., директор Яструбинівської ЗОШ Давидович Л.А. та представники учнівського самоврядування.. 
Наприкінці свята згадали поіменно усіх загиблих воїнів – односельців в роки війни.
Протягом усього мітингу пам'ять загиблих воїнів вшановувала почесна варта у складі кращих учнів школи.
В Новосілківській сільській бібліотеці
відбулась  книжкова виставка до Дня Перемоги , яку вже відвідали наші майбутні захисники,та малюки з дитячого садка !!!    

  В селі  Новосілка  вшанували єдиного учасника бойових дій ,Ветеранa Другої світової війни ДЕМЧЕНКО МИКОЛУ ГРИГОРОВИЧА.                                                                                      

 Відбвувся мітинг до Дня Перемоги в селі Дмитрівка. На Братських могилах в с. Дмитрівка та Рюмовське вшанували пам'ять усіх  учасників Другої світової війни.
 

День Перемоги - велике свято. Все менше і менше ветеранів приходить на площі, щоб ми їм змогли відважити уклін до самої землі. Світла пам'ять всім загиблим в роки Другої світової війни. Низько схиляємо перед ними голови !!!

Вітаємо вас зі святом Перемоги! Найголовніше, чого хочеться побажати в цей день, це того, за що боролися наші діди — мирного життя в нашій державі! Нехай над головою завжди буде ясне небо і яскраве сонце! Бажаємо вам здоров’я, радості і щастя! Нехай перемога супроводжує скрізь і завжди, нехай поруч будуть тільки добрі і щирі люди!

 

 

 

 

 

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь