A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прибужанівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Відпочинок дітей Прибужанівської сільської ради у таборах «Артек» та «Молода гвардія»

Дата: 10.05.2019 15:40
Кількість переглядів: 721

Відпочинок дітей Прибужанівської сільської ради

у таборах «Артек» та «Молода гвардія»

     Є в Одесі чудове місце, де на березі Чорного моря розкинулася казкова країна дитинства – Український дитячий центр «Молода  гвардія». «Молода  гвардія» – єдиний в  Україні дитячий центр на узбережжі Чорного моря, що працює протягом  цілого року.

     А  табір «Артек» розташований  в одному із заповідних куточків Києва – Пущі Водиці, на базі санаторно-курортного комплексу «Пуща Озерна». МДЦ «АРТЕК» – це унікальний простір для досліджень, відкриттів та розвитку власних талантів і здібностей. «АРТЕК» – це місце свободи і творчості з широкими можливостями для зміцнення здоров’я, розвитку здібностей та інтересів. Це чарівна територія дружби, заповідне місце, де людина і природа поєднуються в єдине ціле.

     Саме в українському  дитячому центрі “Молода гвардія” та міжнародному дитячому центрі "Артек" відпочили і оздоровилися 8 дітей пільгових категорій із закладів загальної середньої освіти Прибужанівської  сільської ради.

         У ДП УДЦ «Молода гвардія» відпочило 5 дітей (Прибужанівська (2 дитини), Мартинівська

     (1 дитина), Дмитрівська (1дитина), Тімірязєвська ЗОШ І-ІІІ ступенів (1 дитина), а  в  дитячому центрі «Артек»  відпочило 3 дітей (Мартинівська (1дитина), Яструбинівська (1 дитина), Новосілківська  ЗОШ І-ІІІ ступенів (1 дитина).

     Заїзд дітей до центру «Артек Пуща Водиця» та до центру «Молода гвардія» на оздоровлення   відбувся   з  22 березня  по 5 травня 2019 року (з терміном перебування 21 день) безкоштовно ?для дітей-сиріт, тих, хто позбавлений батьківського піклування або зростає в багатодітних чи малозабезпечених сім’ях, дітей із інвалідністю.

    Путівки дітям, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, надав  департамент соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації за рахунок коштів обласного бюджету. Допомагав вирішувати всі організаційні питання поїздки, оформлення відповідної документації начальник відділу з питань оздоровлення дітей Смоквина М.М.

    До дитячих центрів «Артек» та «Молода гвардія» діти були направлені відповідно до Положення про порядок направлення дітей на оздоровлення та відпочинок до державного підприємства України "Міжнародний дитячий центр «Артек» і державного підприємства "Український дитячий центр "Молода гвардія" за рахунок бюджетних затвердженого наказом Міністерства соціальної політики України  від 27.06.2018 № 938, зареєстроване в Міністерстві юстиції України 19 липня 2018 р. за №  841/32293.

   У  центрі «Молода гвардія» діти відпочивали в ІІІ тематичній зміні «Вектор на майбутнє».  Конкурсно-показова програма «Професія»  стала справді достойним підсумковим заходом ІІІ тематичної зміни. Яким був цей підсумок ІІІ тематичної зміни в дитячому центрі «Молода гвардія»? Як і вся зміна, дуже й дуже насиченим: інформацією про безмежний світ професій, емоціями, гумором, талантом, можливістю вибору свого особливого життєвого шляху.

   Протягом зміни в центрі «Артек» діти мандрували  та досліджували  навколишній світ і нашу рідну Україну. Здійснювали екскурсії та походи, брали  участь у головних соціальних, культурних, спортивних подіях, відвідували місця-візитівки міст, їх музеїв та галерей, наукові центри та виставки.

    Діти, які оздоровилися в дитячих центрах, залишилися дуже задоволені поїздкою, раділи знайомству з новими друзями,  якісним харчуванням.  Теплі слова  вдячності вони  висловили вихователям за організацію їх організованого змістовного дозвілля. Протягом  21 дня вихователі разом із дітьми здійснювали екскурсії, відвідували  театри, співали пісень, і просто гарно відпочивали.

   Батьки та діти дякують  департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації за надану можливість відпочити та оздоровитися, а також виносять слова подяки начальнику відділу з питань оздоровлення дітей Смоквині М.М.

 

Калина О.П.,

головний спеціаліст відділу освіти Прибужанівської сільської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь