A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прибужанівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Де живемо, там порядок наведемо

Дата: 10.05.2019 09:20
Кількість переглядів: 885

Де живемо, там порядок наведемо

Фото без опису

     Велика і прекрасна наша Земля. А особливо навколишня природа, яка навесні оживає, оновлюється, змінюється. Лагідно гріє сонечко, розпускаються і цвітуть дерева, з’являються плоди, зеленіють трави, тішать око прекрасні квіти.

    Природа – наш дім. Дім, в якому ми живемо. Дім, частинкою якого є ми з вами. І від того, як ми будемо в цьому домі жити, як ми будемо себе в ньому поводити, і залежатиме наше життя.

   Одним із пріоритетних  орієнтирів  виховання є формування екологічної культури особистості, усвідомлення себе частинкою природи, відчуття відповідальності за неї як за національне багатство, залучення вихованців до активної екологічної діяльності, нетерпиме ставлення до тих, хто завдає шкоди природі.

   З метою поліпшення естетичного, санітарного стану територій і об’єктів масового перебування та відпочинку населення, залучення учнівської молоді до вирішення цих завдань щовесни   вихованці закладів  освіти Прибужанівської сільської ради  намагаються зробити свій дім кращим і затишним. 

    У закладах освіти Прибужанівської сільської ради протягом квітня   був проведений тиждень екологічних  знань  «Земля – наш спільний дім», класні керівники та вихователі закладів дошкільної освіти провели  заходи  та заняття до Дня Землі та Дня Довкілля, а  до Великодніх свят  пройшла екологічна акція «Затишок». Вихованці закладів освіти дружно вийшли на шкільні подвір’я, упорядкували територію біля пам’ятника полеглим воїнам, побілили бордюри, допомогли учням і техпрацівники школи, які пофарбували спортивні споруди на спортивному  майданчику, підбілили дерева та побілили огорожі навколо школи та дитячих садочків,  підмели доріжки, зібрали сміття, підготували до посадки квітів клумби, обкопано дерева та кущі на території закладів.

   Кожен зробив висновок, що всі разом ми повинні дбати про чистоту свого рідного дому.

   Упорядковування та приведення до належного естетичного стану території  в нашій громаді  та довкіллі - це обов’язок кожного. Крім того, це ознака нашої культури та вияв свідомості  громадськості.

    Дуже хочеться, щоб наша громада  була схожа на величезний сад, а в ньому жили щасливі люди. Але це все може статися тільки тоді, коли всі цього забажають і зрозуміють, що Земля не належить нам  - це ми належимо Землі.

   Заходи по  благоустрою важливі не лише під час проведення подібних акцій. Головне – дотримуватись всім відомого вислову: «Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять». 

     Шановна громадо! Ми повинні разом дбати про свій добробут і чистоту навколишнього середовища.  Нехай ніколи не в’яне в наших душах світ яворів, любистків, лелек і зозуль! Думаймо, шукаймо, діймо, борімося гуртом, громадо, не будьмо байдужими, сліпими і глухими! Хто збайдужів, не бачить і не чує, час отямитися.

Берегти природу треба,

   Як  батьки – земля і небо.

Цю веселочку барвисту,

                                                              Це калинове намисто –

                                                              Україну, рідний край

                                                              Бережи, люби і знай!

 

                                                                                                              О.П. Калина,

головний спеціаліст відділу освіти

Прибужанівської сільської ради

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь