A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прибужанівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Семінар «Організація харчування в закладах освіти Прибужанівської сільської ради»

Дата: 09.04.2019 16:04
Кількість переглядів: 730

Семінар

«Організація харчування в закладах освіти Прибужанівської сільської ради»

Фото без опису

Шкільне  харчування  - це запорука  здоров'я

 підростаючого  покоління

 

    Харчування – головний керований чинник, що забезпечує нормальний ріст та розвиток дітей, здоров’я та якість життя людини, працездатність, активне довголіття, творчий потенціал нації.

   Одним з першочергових завдань відділу освіти, молоді та спорту Прибужанівської сільської ради  є організація збалансованого харчування дітей у  закладах  загальної  середньої  та дошкільної освіти, адже від того, як харчуються діти, залежить стан їх здоров’я.

    Хороша організація  шкільного харчування веде до поліпшення  показників  рівня здоров'я населення, і в першу чергу дітей, враховуючи, що в школі і в дитячому садку вони проводять більшу частину свого часу. Тому харчування є одним із важливих факторів, що визначають  здоров'я  підростаючого покоління. Повноцінне і збалансоване харчування  сприяє профілактиці  захворювань, підвищення  працездатності  і успішності, фізичному і розумовому розвитку дітей і підлітків, створює умови для їх адаптації до сучасного життя.

     З метою покращення роботи харчоблоків у  закладах освіти, дотримання нормативних вимог щодо організації харчування  12 листопада 2018 року на базі Прибужанівської сільської ради був проведений семінар «Організація харчування в закладах освіти Прибужанівської сільської ради».

   Семінар проводили головний спеціаліст відділу освіти Калина О.П.  та технолог по харчуванню Сінєгрібова Н.М. На семінар були запрошені працівники харчоблоків: кухарі, комірники,  медсестри та завгоспи закладів освіти Прибужанівської сільської ради. 

   Головний спеціаліст Калина О.П. ознайомила присутніх із питанням організації харчування в закладах освіти в 2018-2019 н. році та веденням необхідної документації.

  Технолог Сінєгрібова Н.М. звернула увагу присутніх на дотримання меню та виконання норм харчування, ще раз повторила з працівниками кухні санітарно-гігієнічні вимоги, яких треба дотримуватися на харчоблоках, наголосила,  що правильно організоване харчування відіграє важливу роль у зниженні ризику розвитку хронічних неінфекційних захворювань, особливо так званих хвороб століття: серцево-судинних, онкологічних, діабету, ожиріння, остеопорозу, карієсу.  Тому організації  якісного, збалансованого харчування, додержанню режиму адміністрації шкіл  повинні надавати   особливої  уваги. Правильний раціон  впливає на працездатність  дитини, а відтак і на рівень засвоєння корисної  інформації.

   Питання організації збалансованого харчування дітей у закладах освіти  Прибужанівської сільської ради у 2018-2019 н. році було і залишається одним із актуальних. Тому що однією з умов збереження та зміцнення здоров’я дитини, підвищення опору її організму до хвороб, нормального росту та розвитку, і як наслідок успішності у навчанні є раціональне, повноцінне та якісне харчування.

   Саме тому керівники закладів освіти Прибужанівської сільської ради повинні приділяти протягом навчального року  велику увагу питанню організації харчування в закладах освіти.

  

 

                                                                                                                      Калина О.П., головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту

Прибужанівської сільської ради

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь