A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прибужанівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Хто не знає свого минулого, той не вартий  свого  майбутнього

Дата: 09.04.2019 14:58
Кількість переглядів: 3809

Хто не знає свого минулого, той не вартий  свого  майбутнього

 

     Щорічно 21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Свято присвячене двом віховим подіям в історії незалежної України, які показали світу, що українці сміливо відстоюють свої демократичні права – Помаранчевій революції та Революції Гідності.
  У цей день вшановують мужність та патріотизм українців, які стали на захист демократії та подали гідний приклад прийдешнім поколінням.

  З метою належного відзначення Дня Гідності та Свободи,  утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні на початку ХХІ століття, а також вшанування патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013-лютому 2014 роках постали на захист нашої держави, її європейського вибору, сприяння подальшого зміцнення патріотичного духу в суспільстві та фор­мування в учнів ідей демократії та почуття національної гідності в закладах освіти Прибужанівської сільської ради було проведено ряд заходів,

    Проведені в рамках Дня Гідності та Свободи заходи покликані сприяти духовно-моральному і патріотичному вихованню підростаючого покоління, формування громадянської самосвідомості і демократичної культури, інформувати молоде покоління про громадянський подвиг, патріотизм і мужність людей, які відстояли демократичні цінності, національні інтереси та європейський вибір України.

    У закладах дошкільної освіти Прибужанівської сільської ради вихователі  приділили  увагу  проблемі  формування  моральних  почуттів  із  усвідомлення  єдності  України  та  найголовнішої  людської  радості – жити  серед  людей.  Вчили  дітей  бачити  і  відчувати,  розуміти  і  переживати  всім  серцем,  шанобливо  ставитися  до  оточуючих  та  спільних  цінностей  українського  народу,  українського  козацтва.

     У Дмитрівському  ЗДО «Малятко» (директор Дегтяренко В.С.) були проведені

  • тематичні  заняття  з  патріотичного  спрямування  «Я  маленький  українець  і  цим  пишаюсь»;
  • інтегровані  заняття  «Країна  щасливих  дітей»,  «Моя  Батьківщина - Україна»; 
  • організовано поїздку  до  м. Вознесенська,  де  діти  відвідали  пам’ятник з  покладанням  квітів.   Вихователь  Романушко Н.В. біля  пам’ятного  знаку  провела  бесіду  до  дня  гідності  і  свободи  України  та  розповіла  про  загиблих  воїнів  із  зони  АТО;

    У Мартинівському  ЗДО «Колосок» (директор Данилова О.М.) було проведено:

  • заняття  «Скажи своє слово про Україну», під час якого діти вшанували  пам'ять всіх, хто загинув за  свободу, збереження суверенітету та незалежності України Хвилиною мовчання та виконали  Гімн України, провели флешмоб «Діти України за мир»,  створили колаж  малюнків «Що я бажаю своїй Батьківщині»,  намалювали  малюнок «Нашим захисникам», оформили віночок Пам'яті;

    Вихователі Прибужанівського ЗДО «Джерельце» (директор Тараненко Л.О.) провели:

  • Інформаційну хвилинку – «21 листопада – День Гідності та Свободи»;
  • флешмоб «Діти України за мир»;
  • заняття у групі дітей старшого дошкільного віку: «Моя Батьківщина – Україна», заняття у групі молодшого дошкільного віку: « Квітуча Україна»;
  • переглянули фільм: «Державні та народні символи України»;
  • організували колективну справу «Всім дружби бажають ці діти малі, та злагоди й миру на нашій землі!»;

     Працівники Тімірязєвського ЗДО «Зірочка» (директор Вовк О.І.) організували для своїх вихованців:

  • тематичні заняття з патріотичного спрямування «Я маленький українець і цим пишаюсь»;
  • інтегроване заняття «Країна щасливих дітей».

     А вихователі Новосілківського ЗДО «Сонечко» (директор Мороз Ю.А.) провели:

  • покладання квітів до пам’ятних знаків, місць поховань загиблих, вшанували  пам’ять загиблих Хвилиною мовчання;
  • провели флешмоб «Голуб Миру».

    У закладах загальної середньої освіти Прибужанівської сільської ради теж було проведено ряд заходів, а саме:

     Мартинівська ЗОШ І-ІІІ ст. (директор Петрушкова Н.М)  - проведено загальношкільну лінійку «До тебе рідна Україно я серцем лину», подорож «Україна - це територія гідності та свободи», бесіда «День Гідності в Україні», гру «Моя Батьківщина - Україна», бесіда «День свободи України», усний журнал «Скажіть своє слово про Україну», круглий стіл «Я - гідний громадянин України», інтерактивну гру «Всім серцем любіть Україну свою», бесіди за круглим столом «У їхніх серцях живе Україна», година спілкування «Україна  - територія гідності та свободи»

     Новосілківська ЗОШ І-ІІІ ступенів (директор Корнійчук Є.Е.) - тематична  лінійка «Революція Гідності.   Ми маємо  пам’ятати», читання поезії, присвяченій героям Небесної сотні на тему: «Хто загинув за Вкраїну, буде жити у віках», виховні години  «Горде ім’я – українець», «Україна і Європа»,  «У нашій рідній Україні ми всі – український народ», інтерактивна вправа «Україна – це  територія гідності і свободи»

     Прибужанівська ЗОШ І-ІІІ ступенів (директор Павловська О.О.) - загальношкільна тематична  лінійка «Революція  Гідності. Ми маємо пам’ятати», тематичні інформаційні хвилинки «21 листопада – День гідності і свободи», виховні години  та заняття «Горде ім’я – українець»,  «Україна і Європа»,  «У нашій рідній Україні ми всі – український народ», тематичні уроки історії на тему: «Революція Гідності: як це було…»,«Події, що змінили нас», створено  в шкільній бібліотеці виставку  літератури  «Незборима  і єдина наша ненька Україна», оформлено  колаж  малюнків «Що я бажаю своїй Батьківщині», проведена  робота щодо проведення Всеукраїнської акції «Напиши листа українському солдату», «Намалюй малюнок»

       Тімірязєвська ЗОШ І-ІІІ ступенів (директор Квашенко І.В.) - ознайомили  педагогічних працівників, батьківську громадськість,  учнів школи  з Указом Президента України від 13.11.2014 № 872/2014 «Про День Гідності та Свободи», тематична   лінійка «Революція Гідності», тематичні інформаційні хвилинки «Тиждень  моєї  України», виховні години   «Горде ім’я – українець»,      «Україна і Європа»,  «У нашій рідній Україні ми всі – український народ»,

тематичні уроки історії на тему: «Революція Гідності: як це було…»,«Події, що змінили нас»,

зустріч з учасниками бойових дій у рамках проведення АТО, у шкільній бібліотеці організовано виставку  літератури  «Незборима  і єдина наша ненька Україна», оформили  колаж  малюнків «Що я бажаю своїй Батьківщині»,  у приміщені школи оформили стенд з портретами  героїв, перебували у зоні АТО, організовано коментований перегляд документальних фільмів про історію українського державотворення, події на Майдані.

     Яструбинівська ЗОШ І-ІІІ ступенів (директор Давидович Л.А.) - виховні години у класних колективах на тему: «»Україна – територія гідності і свободи», години спілкування на тему: «У їхніх серцях жила Україна» та Ми не зганьбили славу нашим предкам», години спілкування на тему: «Україна – країна нескорених» та «Україна гідна свободи», години спілкування на тему:  «Революція Гідності».

     Дмитрівська ЗОШ І-ІІ ступенів (директор  Лев Г.П.) - загальношкільна виховна година  на  тему:  «Горде ім’я – українець»; флешмоб «З Україною у серці».                                                                                     

    Заступники з виховної роботи, педагоги-організатори, класоводи та класні керівники під час проведення заходів  показали, наскільки важливим є почуття власної гідності у кожної окремої людини та народу в цілому. Пояснили, що лише повага до себе може стати рушійною силою великих змін. Посягання на гідність – ось що має турбувати по-справжньому. Про це вони говорили з дітьми, щоб виховати свідоме молоде покоління.

    Головне завдання, яке ставили педагоги  – допомогти дитині зрозуміти значення власної гідності, необхідності боротися за неї, навіть якщо для цього доведеться заплатити високу ціну.

                                                                                                                                       Калина О.П.,

головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту

Прибужанівської сільської ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь