A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прибужанівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

14 березня в Миколаївському обласному краєзнавчому музеї відкрили першу персональну виставку майстрині НТО «Прибужжя» Олени Сапожник (Прибужанівська ОТГ).

Дата: 18.03.2019 10:44
Кількість переглядів: 649

14 березня в Миколаївському обласному краєзнавчому музеї відкрили першу персональну виставку майстрині НТО «Прибужжя» Олени Сапожник (Прибужанівська ОТГ).

Фото без опису

Організатори: Миколаївський обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи, обласне народне творче об’єднання «Прибужжя».

Виставка пройшла в рамках проведення ІV виставкового циклу «Нові імена Миколаївщини 2018–2019», що спрямований на збереження українських традицій і розвиток сучасної культури нашої області.

До виставкової експозиції ввійшло майже 30 картин, у яких гармонійно поєднано традиції і сучасність. «Рожеві троянди», «Ранок у саду», «Натюрморт із фруктами», «Ароматний бузок» та інші роботи не лише захопили гостей своєю красою і неповторністю, а й подарували справжній весняний настрій. Кожен гість міг насолодитися пишними квітковими букетами, екзотичними тваринами, чарівними натюрмортами, пейзажами та цікавими сюжетними композиціями, що прикрашають вишиті полотна майстрині. Своєрідним подарунком від майстрині став презентаційний майстер-клас, під час якого присутні дізналися про особливості вишивки бісером.

 

Директор Миколаївського обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи, заслужена артистка України Наталія Баштова привітала Олену Сапожник із відкриттям першої персональної виставки; подякувала за майстерне поєднання традиційності і сучасності, небайдужість до культурної спадщини Миколаївщини. Наталія Баштова побажала вишивальниці весняного настрою, невичерпних творчих сил і нових звершень, а також нагородила грамотою «за особистий внесок у розвиток української народної творчості та відродження традиційних художніх промислів». Не залишився осторонь заступник директора Миколаївського обласного краєзнавчого музею Валерій Чернявський, який подякував майстрині за талант і постійне бажання розвиватися. Також підтримати Олену Сапожник у такий важливий день приїхали представники Вознесенщини: начальник відділу культури, молоді та спорту Вознесенської райдержадміністрації Валентина Аркуша; завідуюча сектором культури Прибужанівської сільської ради Тетяна Полощанюк і директор Тємірязівського СБК Людмила Анточі.

Протягом заходу майстриня розповіла гостям про своє творче життя, здобутки і плани на майбутнє. Любов до творчості перейняла від матері, яка гарно вишивала хрестиком і гладдю. Саме завдяки захопленням найріднішої людини, Олена Сапожник вишила свою першу роботу — «Півник». Потім створювала весільні рушники, згодом почала вишивати бісером ікони, але інколи все ж повертається до улюбленого «хрестика». Загалом вишивкою майстриня займається 15 років, у творчому доробку сьогодні понад 50 робіт, вишитих хрестиком і бісером.

Окрім розповіді про становлення Олени Сапожник як творчої особистості — вишивальниці, присутні дізналися про творчі плани, ідеї і шляхи опанування нових технік. Також майстриня поділилася враженнями про участь у заходах, проведених МОЦНТ та КОР, зазначивши, що найбільше запам’ятала яскраве свято народної творчості «Folk-toloka 2018».

Наприкінці виставки Олена Сапожник подякувала МОЦНТ та КОР, зокрема директору Наталії Баштовій, за реалізацію проекту «Нові імена Миколаївщини», підтримку аматорів нашої області та збереження культурної спадщини Миколаївщини.

Приємним мелодійним доповненням до виставкової експозиції стали композиції народного вокального гурту «Зорецвіт» Миколаївського коледжу культури і мистецтв і вокального ансамблю кафедри «Музичне мистецтво» Миколаївської філії Київського національного університету культури і мистецтв (керівник заслужений працівник культури України Надія Жадик).

Виставка діятиме до 14 квітня.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь