A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прибужанівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

ДЕ ЄДНАННЯ, ТАМ І ПЕРЕМОГА!

Дата: 18.02.2019 22:00
Кількість переглядів: 1249

У грудні в Тімірязєвській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів відбулася конференція «Співпраця органів місцевого самоврядування із закладами освіти» за участю депутатів обласної та районної рад, керівництва Прибужанівської ОТГ, представників громадських організацій.

За українською традицією, поважних гостей радо зустрічали хлібом-сіллю на вишитому рушникові учні старших класів Євген Баймастрюк та Лілія Зінкевич, одягнені в українське вбрання.

Перед початком конференції директор закладу І.В. Квашенко провела екскурсію стінами школи, показавши запрошеним кабінет директора школи, оновлену класну кімнату 1 класу, кабінети хімії, історії, англійської та української мов, інформатики, завітали навіть до майстерні, спортзалу і кухні.

Про славу та гордість шкільного Музею бойової слави охоче та з ентузіазмом розповіла вчитель історії Л.І. Коросан: «Наш музей виник в 1983 р. з ініціативи педагогічного колективу Тімірязєвської школи. Значний внесок в його розвиток зробив вчитель з військової підготовки Юрій Борисович Миронов, який приділяв велику увагу вихованню учнівської молоді на прикладах героїчного минулого, залучаючи її до активної пошукової роботи. Під його керівництвом були зібрані основні фонди музею. Як казали древні філософи: «Безсмертний не той, хто живе вічно, а той, кого пам’ятають люди». Головним завданням нашого музею є зберегти, примножити та передати наступним поколінням пам'ять про великий подвиг нашого народу в роки Великої Вітчизняної війни.

Є в школі й музей народознавства, що зберігає пам’ять про культуру та традиції українського народу від славних часів козацької доби до наших днів. Огляд красуні-світлиці із завзятістю та непосидючою енергійністю провів учень 10 класу Євген Баймастрюк.

Конференція розпочалася з короткої розповіді про історію створення навчального закладу, який було побудовано восени 1970-го. Першим директором став В.Ф. Загороднюк, який доклав багато зусиль, аби запустити в роботу нову школу. 1984-1992 рр. модернізацією даного навчального закладу бере на себе В.Ю. Притиковський – це перші технічні засоби навчання, відкриття харчоблоку шкільної їдальні. Традиції цих директорів підхоплює сильна та незламна духом жінка В.С. Лихіна. На її чималий термін керівної роботи, 19 років, випали складні проблеми суворих 90-х, газифікація школи. А вже з 2011 року школу очолює І.В. Квашенко, яка показала свій рішучий та бойовий характер. Час не стояв на місці. Життя вносило свої корективи. «У 2012 році, звітуючи як директор школи, ставила перед собою завдання – «брати активну участь у конкурсах проектів по збереженню енергоресурсів», озвучувала, але не вірила сама собі й не розуміла, чи це взагалі реальні речі. Бо про проектну діяльність ми тоді чули лише з настанов голови райради», – ділиться спогадами Ірина Володимирівна.

Під час доповіді директор школи зробила акцент на завданнях, які вирішувала адміністрація закладу. Також не оминула увагою перемогу першого проекту, який передбачав заміну вікон спортзалу, роздягалень та фізкабінету. Окрему подяку висловила спонсорам, які надають велику допомогу та підставляють своє плече у вирішенні важливих питань. Це була і підтримка з боку І.А. Бурдіна та І.В. Білоконя й активність учасників співфінансування – фермерів В.В. Матуляка, М.С. Гурея та жителів села. «2016 рік – децентралізація, утворення Об’єднаної територіальної громади, зміна навчальних закладів, новий депутатський корпус. Йшли на ризик із сумою майже 1500 млн грн, тоді ми мали зробити все можливе і неможливе. Складний ремонт, але з міцною командною підтримкою. Свої найкращі якості терпіння, людяності й оперативності розкриває на той час перед нами наш новий голова О.А. Тараненко, підставляє своє плече І.А. Бурдін, відкриває двері в потрібні кабінети Г.В. Ташлик. І не обійшлося без підтримки екс-начальника відділу освіти І.В. Копієвського, який всю свою енергію й досвід включив на повну потужність, при цьому ніс повну відповідальність згідно з чинним законодавством. Таким чином, розпочатий капітальний ремонт було закінчено в зазначений термін», – розповідає І.В. Квашенко. Директор школи відзначила коло співпраці обласних, районних, місцевих органів місцевого самоврядування, педагогічного та батьківських колективів щодо створення сучасних, комфортних умов для навчання і творчого розвитку дітей. Проінформувала про результати збагачення матеріально-технічної бази школи: «За 2017 рік отримали з місцевого бюджету кошти на три плазмові телевізори, два ноутбуки, принтер, холодильник, м’ясорубку, насосну станцію, мийні ванни, оснащення 1-го класу, два телевізори від обласного депутата Г.В. Ташлика, акустичну систему, проектор, мультимедійну дошку для першокласників, куточок вчителя, принтер та ноутбук від народного депутата О.П. Лівіка». З такою програмою впевнено крокували вперед, аби учні ніяким чином не були обмежені. А першачки таким чином подарували на згадку віршики для гостей, подякувавши головам за турботу та умови. «Наші учні та вчителі, у свою чергу, зробили те, що від них вимагалося, – показали якість освіти, здобутої в створених належних умовах. Про це свідчать високі результати ЗНО чотири роки поспіль, перемоги у конкурсах та змаганнях», – наголошує Ірина Квашенко.

Серйозні зміни, активність та творчість відмітили і запрошені гості та представники відділу освіти.

Слова подяки та внесок у розвиток особистості педагогічного колективу висловила Т.М. Смирнова, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Прибужанівської ОТГ: «Нова українська школа» – це пілотний проект Міністерства освіти і науки України. Стартував він 1 вересня 2018 року. Головним завданням його було створити нове освітнє середовище і побудувати навчання таким чином, щоб діти здобували не знання, а навички, щоб уміли ці завдання застосувати на практиці. Перші документи про створення нового освітнього простору почали з’являтися у липні 2017 року, в той час, коли відділ ще тільки створювався сам. Хочу подякувати Олександру Анатолійовичу за його активну позицію, за плідну працю, а також депутатам за великий труд та вагомий внесок».

Оглянувши приміщення школи, побачивши дійсно «Нову українську школу», учасники конференції, перш за все, подякували колективу за те, що прикладають багато зусиль, щоб цей навчальний заклад мав належний вигляд, комфортні умови для навчання та виховання школярів.

Підсумки спільної роботи

С.М. Алексєєв, начальник відділу освіти Прибужанівської ОТГ: «Така громада, як у нас, була створена для того, щоб підтримати та забезпечити заклади освіти, в першу чергу, щоб вони могли повноцінно функціонувати. Завдяки цьому в Тімірязєвській школі оновилася база харчоблоку шкільної їдальні . В залежності від наших сил намагаємось підтримувати освіту, підтримувати той темп, який заданий був ще Ігорем Вікторовичем. Були проторовані стежки з капітальним ремонтом, початок проектної роботи, в яку ніхто не вірив, але ми це зробили. Щира подяка виконавцям за співпрацю, без їхньої допомоги, енергії, ентузіазму, завзяття не було б нічого цього. Також вітаю усіх із прийдешнім Днем місцевого самоврядування, бажаю успіхів у роботі та не зупинятися на досягнутому».

Т.Л. Терещенко, голова постійної бюджетної комісії Прибужанівської сільської ради: «Приємно бачити всіх на цій конференції саме в цій школі. Дуже багато почули конкретики і побачили все на власні очі. Сьогодні я мала змогу перший раз побувати в нашій громаді, і це дуже приємно вразило. Тому що це дійсно навчання по-новому. І впродовж цих двох років депутатський корпус старається у міру своїх можливостей допомагати, щоб наша освіта стояла на гідному рівні, і ми могли рухатися до світлого майбутнього».

О.А. Тараненко, Прибужанівський сільський голова: «На сьогоднішній час у нас є дуже багато проблем, це можна перераховувати безкінечно, але ми намагаємось їх вирішувати. Завдяки вам, шановні, хто допомагає, розуміє, голосує на сесії, прислуховується до проблем сусіднього села, сусідньої школи, ми можемо здолати всі проблеми. Особисто мені хочеться вже сьогодні подолати всі проблеми у світі та громаді, але на жаль, не можна зробити все і відразу. Та ми не здаємось, віримо та з упевненістю йдемо вперед. Стараємося йти назустріч, робити все, що від нас залежить. Хочеться подякувати нашим обласним депутатам, всім тим, хто долучався до проблем громади».

Г.В. Ташлик, депутат Миколаївської обласної ради: «Чесно кажучи, я вперше на такій конференції. Дуже вдячний керівництву громади, перш за все директору школи, за запрошення. Я вважаю, що ми повинні прагнути до того, щоб якомога більше робити для громади. Що стосується освіти та Тімірязєвської школи... Так в житті вийшло, що я вперше в стінах цієї неповторної школи побував у 2015-му році і до сьогоднішнього часу тут завжди приємно знаходитися, приємно допомагати. Хочу подякувати Ірині Володимирівні, яка дійсно дуже сильно переживає за школу, телефонує та добивається. І дуже приємно, що вона є депутатом вашої громади, яка бореться не тільки за школу, але й за своє село. Все в неї попереду, в цьому я впевнений. Вирішили питання освітлення однієї з вулиць – «От потрібно і все!». На 2019 рік поставив перед собою мету – ремонтні роботи дитячого садочка у вашій Тімірязєвці, а там дуже багато роботи доведеться проробити. Користуючись нагодою, хочу вас усіх привітати з прийдешнім святом місцевого самоврядування та побажати міцного здоров’я, успіхів, щастя, благополуччя».

О.К. Терещенко, депутат Миколаївської обласної ради: «Приємно вражений, як Ірина Володимирівна, справжня хазяйка, приклала всі свої зусилля та сили жителів і небайдужих депутатів для покращення своєї школи. Це рівень. Якби кожен керівник так переживав за свій заклад! Хочеться подякувати депутатам, адміністрації за пророблену роботу. Адже це не так просто – чогось добитися. А крім освіти, є купа інших проблем освітлення та дороги. В цьому році виділялися кошти на обласні дороги».

І.А. Бурдін, голова Вознесенської районної ради: «Такого чудесного заходу, в такій неформальній обстановці, де панує справжнє відкрите спілкування, я давно не бачив. Хочу сказати, що завдяки ініціативі директора вийшов прекрасний захід. Громада приймала участь в усіх заходах, які тут проводилися, – ремонт школи, харчоблок шкільної їдальні, матеріально-технічне забезпечення. Це показує успішність роботи з позитивного боку. Вітаю всіх із завтрашнім святом – Днем місцевого самоврядування. Ви сьогодні дійсно показали, що хвилюєтеся про людей і робите це не просто на словах, а доводите ділом. Удачі».

І.В. Копієвський, депутат Вознесенської районної ради: «Дякую всім депутатам нашої місцевої ради за те,що не побоялися і взяли освіту на себе. В той час, коли всі казали, що то лише мрії та неспроможність до великих справ, вони взяли на себе відповідальність та створили нову структуру сильного відділу освіти. Велика робота пророблена з апаратом сільської ради, де спільно вирішувалися питання і виносилися на сесію про затвердження та підтримання рішень».

О.М. Чепілка, голова профспілки працівників освіти: «Шановні друзі, наше зібрання має таку тему, як співпраця, і мабуть немає нічого кращого, ніж бачити результати спільно проробленої роботи. І цю співпрацю ми побачили на всіх рівнях – на обласному, районному, місцевому. Дякую всім учасники сьогоднішньої конференції за те, що ви зуміли побачити, оцінити роботу людей, які працюють у цьому закладі, і особливо керівника, яка доклала чимало зусиль, аби школа процвітала. Щоб вона дійсно була «вишиваночкою», як її назвали прості пересічні люди».

Завершила конференцію директор Тімірязєвської ЗОШ І-ІІІ ступенів І.В. Квашенко, яка напередодні Дня місцевого самоврядування привітала всіх зі святом. Подякувала за самовіддану працю на благо розвитку територіальних громад та побажала міцного здоров’я, добра, великої творчої наснаги, здійснення планів і бажань.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь