A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прибужанівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Родине свято Прибужанівців

Дата: 09.11.2018 19:03
Кількість переглядів: 676

    День села Прибужани відсвяткували 29 вересня.

Щорічно за традицією 29 вересня, мешканці села Прибужани відзначають День села. Саме в цей день з'їзджаються до свого рідного куточка люди, які тут народилися, виросли, де відчули справжню материнську ласку та турботу, цінні поради батька. В цей день село, як завжди, радо зустрічає гостей.

Свято розпочалось біля сільського буднку культури  ярмарком, на якому була можливість придбати м’ясо, овочі та фрукти. Ціни покупців приємно здивували  

Далі  Прибужанівців  та гостей чекала урочиста офіційна частина та гарний концерт.

Першим із теплими словами до своїх односельців звернувся голова сільської ради Тараненко Олександр Анатолійович. Вітаючи односельчан зі святом, очільник громади побажав  усім міцного здоров’я, добробуту, миру та злагоди,  подякував тим людям,  які з порозумінням ставляться до проблем громади та беруть активну участь у житті села.  Також, побажав процвітання  Прибужанівській  громаді  вручив подяки та грамоти  «За активну життєву позицію та вагомий внесок у розвиток громади»  активістам.

 Щирі та душевні побажання пролунали від депутата Миколаївської обласної ради Терещенко Олександра Костянтиновича, голови районної ветеранської організації Захарової Раїси Іванівни  та голови ветеранської організації с. Прибужани Гончарук Людмили Дмитрівни . Вони привітали  усіх  присутніх  та підкреслили,  що  як людина, так і кожне,  село та селище  мають свою назву,  своє життя,  свою культуру, свою історію а таку свято, як День села  підкреслює об’єднанісь  та родинність односельчан. Слова Олександра Терещенко «Добро віддячується добром. Тож робіть добрі вчинки, допомагайте один одному. І куди б не закинула вас доля, не забувайте про своє рідне село» зачепили душу кожного присутнього.

 Урочистий концерт, до якого підійшли з творчістю та гумором сподобався усім. Готувалися серйозно. Адже таке дійство у селян буває практично раз на рік. Ведучі концерту Владислав Бурхачов та Надія Присяжнюк від усього серця вітали теплими словами односельчан. Згадали і тих хто народився цього року в селі, і хто став на весільний рушник та поздоровили людей поважного віку.

Учні Прибужанівської школи Аліна Чернявська, Максим Томянін, Оля Бортко, Кіра Амброс, Віка Мулабаєва, Настя Іванова, Настя Шарапова, Настя Лагутова та першокласники,   вихованці дитячого садочка Оксана Кінах, Король Дмитро, Чекаль Кіра, Король Матвій  вітали земляків поетичними рядками та музичними композиціями, які присвячувались і Україні, і рідному краю, і рідним батькам. Щирі оплески глядачі  подарували Калині Сергію та Гевшому Олександру за гумористичну композицію «Весела ярмарка». Акробатичний колектив «Фаворит» здивували глядачів феєричною постановкою, а танцювальний колектив  «Бейзик – степ» з  дуже гарною  румбою викликала емоційні оплески.  Як і завжди у доброму гуморі та гарними піснями виступив колектив  «Зорі над Бугом». 

  Свято продовжувалося…   Шеф-кухар Юрій  Лунгу з  помічником Русланом  Присяжнюк  пригощали  Прибужанівців та гостей свята  юшкою, козацьким кулішем та смачним  м’ясо-овочевим рагу.  Було дуже смачно!!!  Не обійшлося без традиційного шашлику, прохолодних напоїв, смачних тістечок та пиріжків  від «Венеції».

А далі були ігри, конкурси, атракціони, величезна гірка батут, солодка вата та розваги для діток і дорослих.  На завершення, святкова дискотека, зібрала біля Будинку культури чимало танцюристів.

Свято закінчилося …Та в душі залишилися позитивні емоції та гарні спогади про Прибужанівське родинне свято.  Велика подяка  організаторам, учасникам  та спонсорам .

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь