A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прибужанівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Європейський день боротьби з торгівлею людьми

Дата: 25.10.2018 13:40
Кількість переглядів: 3405

Європейський день боротьби з торгівлею людьми

Фото без опису

    Цей день започаткований Європарламентом 18 жовтня 2007 року як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності  щодо феномену торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні.

   Факт його відзначення є нагадуванням про актуальність проблеми торгівлі людьми, а також необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідуванні злочинців, надання допомоги постраждалим, ведення превентивної роботи.

    Торгівля  людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі.

    Торгівля людьми – це злочин, жертвами якого можуть стати чоловіки, жінки і діти, як з метою примусової праці, так і сексуальної експлуатації. Нині у світі понад 21 мільйон людей є жертвами примусової праці. Чоловіки, жінки і діти потрапляють до рук торговців людьми, як у власних країнах, так і за кордоном. При цьому страждають усі країни – і країна походження, транзиту, і країна призначення.

   З метою  підвищення обізнаності здобувачів освіти щодо способів уникнення потрапляння в ситуацію торгівлі людьми та можливостей отримання допомоги у закладах освіти  Прибужанівської сільської ради з нагоди відзначення Європейського дня боротьби з торгівлею людьми були проведені відповідні заходи з  учнями та батьками.

  У Новосілківській ЗОШ І-ІІІ ст. учитель правознавства Зубчевська Н.Б. провела круглий стіл «Дитяча бездоглядність та її наслідки»  та правовий лекторій «Як захистити себе від насильства в сім’ї», класні керівники провели інформаційні хвилинки «Поради «Як не стати жертвою торговців людьми», батьківський лекторій «Торгівля людьми – соціальна проблема сучасності», а педагог-організатор Базь І.І. організувала флешмоб «Торгівля людьми – злочин, що може вразити кожного».

    У Тімірязєвській ЗОШ І-ІІІ ст. класні керівники провели для учнів години спілкування з теми «Безпека життя», тренінг на тему: «Наслідки спілкування з незнайомими людьми», «Види булінгу» провела вчитель основ здоров’я Коросан Л.І, вуличну ходу «Ми за свободу» до дня боротьби з торгівлею людьми та батьківський лекторій «Особиста гідність» організувала і провела ЗДВР Ковалевська Л.Ю.

    В Яструбинівській ЗОШ І-ІІІ ст. був проведений відеолекторій  «Як  не потрапити у рабство»,  лекція «Работоргівля  вчора і сьогодні» для учнів  9-11 класів.

    Учні Прибужанівської ЗОШ І-ІІІ ст. переглянули  відеофільми «Станція призначення життя», «Небезпечна гра», класні керівники провели серед учнів  анкетування «Що я знаю про торгівлю людьми», а також провели бесіди для учнів і їх батьків «Безпека дітей в Інтернеті».

    Учні Мартинівської ЗОШ І-ІІІ ст. виготовляли  тематичні  інформаційні буклети «Не зіпсуй, майбутнє! Стоп насильство!», «Будь обережний!»У бібліотеці школи  була оформлена книжкова виставка щодо попередження насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми "Життя – найцінніший скарб".  Організовано і проведено акцію: «Долоньки дружньої підтримки», присвячену боротьбі з торгівлею людьми, рабством.

     Пам’ятайте: стати жертвою торгівлі людьми може кожен, незалежно від статі, віку, рівня освіти чи  кваліфікації!

    Тому лише об’єднавши зусилля, ми зможемо подолати проблему торгівлі людьми в суспільстві!

 

Калина О.П.,

головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту

Прибужанівської сільської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь