A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прибужанівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

В Прибужанівській ОТГ завершився проект «Спорт для всіх!!!»

Дата: 14.10.2018 17:34
Кількість переглядів: 853

Проект впроваджувався  в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

В Прибужанівській ОТГ завершився проект «Спорт для всіх!!!», який виконувала ГО «САМ» в рамках конкурсу "Місцеві ініціативи для розвитку громад". Даний конкурс проектів проводиться в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).
07 жовтня 2018 року пройшли фінальні змагання по Street Workout для п’яти команд з сіл: Прибужани, Яструбинове, Тімірязєвка, Мартинівське, Новосілка. З початку реалізації проекту в кожному селі знайшлося чимало молодих активних хлопців та дівчат, які за два з половиною місяця пройшли навчання з Street_Workout, познайомилися з підходами до корисного харчування, спортивного режиму, та в цілому – до здорового способу життя. Після закінчення програми навчання спортсмени продовжили самостійне тренування. Найбільш стійкі з них об'єдналися в команди, кожна з котрих вирішила представляти своє село у фінальних змаганнях. 
Що з цього приводу думають мешканці ОТГ? 
Заступник голови ОТГ, Зайва Мирослава: «Те, що сьогодні тут відбувається, привертає увагу нашої молоді. Велика подяка програмі ДОБРЕ та БФ ЛАСКА за можливість займатись фізичним розвитком для усіх бажаючих жителів громади»
Керівник відділу освіти, Алексєєв Сергій: «Дуже корисний проект, є розвиток, згуртованість дітей. Сподіваємось, що сьогоднішні спортсмени завтра будуть активістами в нашій громаді, вирішуватимуть питання, які важливі для громади. Пенсіонери не підуть вирішувати, піде молодь»
Терещенко Тетяна, депутат сільської ради, мешканець с. Прибужани: «Цей спорт надає шанс молоді побачити альтернативу іншим видам спорту тому, що це безкоштовно (не потрібно додаткових коштів від батьків), не треба їхати у м. Вознесенськ, в кожному селі, тобто на місці, є якесь спортивне обладнання, доступне кожному. Проект на практиці показав, що потрібно тільки бажання, він дасть посил, сформує лідерів, які потягнуть за собою інших. 
Карась Василь, мешканець с.Мартинівське: «Добре, що у дітей є захоплення, зацікавленність у зайнятті спортом. Дуже гарна ідея. Є надія на краще майбутнє».
Визначився і бойовий настрій учасників змагань:
Сазонов Андрій, Мартинівська ЗОШ, 11-й клас, капітан Мартинівської команди: «З дитинства цікавлюся спортом, займався разом з батьком, маю вже хороший досвід та треную хлопців. Відсотків на 60 впевнений у перемозі».
Тофанюк Костянтин, Новосілка, ЗОШ, 9-й клас (сім членів команди до 14 років): «Впевнені, що вік не має значення, не відчуваємо себе слабшими за старших хлопців, віримо у перемогу».
Баймайстрюк Евген, Тімірізєвська ЗОШ: «Дуже подобається займатися цим видом спорту, бути сильним, я веду здоровий спосіб життя. Сподіваємось ,що переможемо. Нехай переможе найсильніший». 
Команди підготувалися до декількох конкурсів: Представлення команди, "Фрістайл", командне підтягування. Захід пройшов як яскраве, динамічне свято. Всі присутні : спортсмени та глядачі, діти та дорослі, батьки та родичі спортсменів, мешканці сіл, вболівальники, гості – не залишилися байдужими до чарівного дійства, яке демонструвало силу, завзяття, спритність, красу та грацію. 
Всі учасники під час змагань продемонстрували високий рівень підготовки та умінь. Вік команд склав від дев’яти до сімнадцяти років. Але сила та майстерність не залежала від віку учасників. Судили змагання досвідчені спортсмени Street Workout з м. Вознесенськ. Судді підходили до оцінок дуже принципово. Змагання проходили суворо - команди не поступалися одна одної. Напруга тривала до останньої хвилини. Не менш хвилюючим було очікування результатів. 
Переможцем змагань стала команда села Яструбинове «Street Style», яка отримала головний приз - сертифікат на спортивний майданчик.
Друге місце посіла команда села Прибужани «Just do it», приз - сертифікат на шведську стінку.
Трете місце посіла команда села Мартинівське «Burst of strength», приз - комплект резини для занять фітнесом та магнезію.
Четверте місце - команда села Тімірязєвка «Iron Man» та 5 місце команда села Новосілка «Street Angels», отримали килимки для занять фітнесом та магнезію.
Незважаючи на різні результати, всі учасники – це справжні переможці тому, що вони твердо йшли шляхом наполегливих тренувань і дійшли до фіналу, де кожен з них мав можливість показати чудове вміння в такому незвичайному спорті Street Workout!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь