A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прибужанівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Нова українська школа – від старту до успіху

Дата: 11.09.2018 15:05
Кількість переглядів: 1001

 

Нова українська школа – від старту до успіху

Фото без опису

     Пролетіло жарке літо, час відпусток, час відпочинку, час, якого так чекали і який так швидко минає.

    Стартував новий навчальний рік… Почався він із малинового переливу першого дзвінка, який подали  учні Прибужанівської школи 30 серпня 2018 року напередодні нового навчального року на сцені Прибужанівського  Будинку культури, де проходила  традиційна серпнева конференція педагогічних працівників  Прибужанівської сільської ради.

  Напередодні початку нового навчального року вчителі  Прибужанівської сільської ради  підбили підсумки минулого 2017/2018 навчального року та поставили нові завдання на 2018/2019 навчальний рік і, що не менш важливо – налаштувалися на головну освітянську місію – творити людину – особистість – майбутнє нашої держави.

    На  конференцію прибули делегації освітян закладів загальної середньої  та дошкільної освіти, молоді фахівці.

    Головна мета зібрання – це  своєрідна  лінійка  готовності до нового 2018-2019 навчального року, яка пройшла під девізом: «Здійснюємо реформи – змінюємо Україну».

   У роботі конференції взяли участь голова Прибужанівської сільської ради Тараненко О.А., начальник відділу освіти, молоді та спорту Алексєєв С.М., депутат районної ради Копієвський І.В., голова Вознесенської районної організації профспілки працівників освіти і науки України Чепілка О.М., головні спеціалісти відділу освіти, молоді та спорту Смирнова Т.М. та Калина О.П.

    Традиційно засідання серпневої конференції розпочалося із вшанування пам’яті загиблих за незалежність України, їх світлу пам’ять вшанували хвилиною мовчання. Ведучі конференції, заступник директора з виховної роботи Яструбинівської  ЗОШ І-ІІІ ст. Чайчук Л.В. та головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Прибужанівської сільської ради Бурхачов В.О., надали право Грущенку О.В., учителю фізичної культури Яструбинівської ЗОШ І-ІІІ ст. та Щербаковій В. М., вихователю Новосілківського ЗДО «Сонечко»,   покласти квіти до пам’ятника загиблим воїнам-односельцям  с.Прибужани.

   Щорічна серпнева освітянська конференція об’єднала педагогічних працівників закладів освіти Прибужанівської  сільської ради, які разом підбили підсумки 2017/2018 навчального року, пораділи успіхам, окреслили плани на прийдешній навчальний рік та обговорили  питання впровадження Нової  української школи.

   З аналізом досягнень освітянської галузі у 2017/2018 навчальному році виступили Смирнова Т.М. та Калина О.П., головні спеціалісти відділу освіти, молоді та спорту  Прибужанівської сільської ради. Свої виступи вони супроводжували  презентаціями.

   Слова щирої подяки і вдячності ведучі висловили першопрохідцю, Копієвському І.В., енергійному, молодому та знаючому керівнику,  який очолив відділ із  серпня 2017 року. Він доклав свої зусилля, лідерські якості, професіоналізм, щоб відділ освіти повноцінно працював протягом 2017-2018 навчального року.

  Ведучі привітали Алексєєва С.М., начальника відділу освіти, молоді та спорту Прибужанівської сільської ради, який очолив відділ з 1 серпня 2018 року,  і побажали йому конструктивної роботи, невичерпних сил та успіхів у всіх починаннях, великих здобутків, плідної професійної діяльності на новій посаді.

   Сергій Миколайович доповів присутнім про готовність закладів загальної середньої  та дошкільної освіти  до роботи в умовах Нової української школи і зазначив,  що з 1 вересня 2018 року усі першокласники будуть навчатися за новим стандартом, так як 2018 рік проходить під гаслом Нової української школи – маємо навчити вчителів, створити новий освітній простір і забезпечити  школи сучасними  технологіями.

    «Україна  обрала  європейський шлях розвитку, що  передбачає  реформування  всіх сфер життя місцевих громад. І одним із найбільших секторів  надання  публічних послуг, яким  користується   населення, є освіта. Освіта була і надалі залишається  найвищим національним пріоритетом, основою для розвитку особистості, суспільства та держави. Ми віримо, що наша українська школа зможе знайти свій шлях до серця та розуму дитини, допоможе становленню життєздатної людини нового покоління, забезпечить  якість  навчання та сучасну  освіту…», - підкреслив під час виступу Алексєєв С.М, а також привітав усіх педагогів Прибужанівської сільської ради  з початком 2018/2019 навчального року, подякував усім за самовіддану  працю, оптимізм, а також побажав присутнім міцного здоров’я, творчих злетів, сили, радості, щастя в усьому і завжди. Побажав  освітянам   натхнення та успіху, спрямованих на підвищення якості освіти, яка б відповідала найвищим світовим стандартам та вимогам сучасності.

    В урочистій  атмосфері  відбулося  нагородження  працівників  освітньої  галузі. Кращі педагоги Прибужанівської сільської ради отримали  грамоти відділу освіти, молоді та спорту, які урочисто вручив  начальник відділу.
    З вітальним словом виступив голова Прибужанівської сільської ради Тараненко О.А., який привітав сіячів розумного, доброго, вічного з початком нового навчального року і побажав присутнім міцного здоров’я,  невичерпної енергії, організаторських здібностей, творчих перемог. Він зазначив, що  освіта в сучасних умовах є могутнім чинником розвитку духовної культури українського народу, відтворення інтелектуальних і продуктивних сил суспільства, запорукою громадянського миру і майбутніх успіхів у зміцненні й утвердженні авторитету України як суверенної, незалежної, демократичної, соціальної та правової держави – повноправного члена європейської та світової спільноти.

    Перед тим, як вирушити до Країни Знань, вдячні колишні випускники закладів дошкільної освіти привітали присутніх у залі  веселим запальним танком, дзвінкою піснею та виразним декламуванням. Від них не відстали й учні закладів загальної середньої освіти, які  показали  вчителям і вихователям   свої  творчі  здібності, вони відкрили  присутнім нові таланти, розкрили невидимі струни душевної краси, яка вилилася в прекрасну пісню, поезію слова, музику танцю, за що присутні в залі дякували  їм дружніми оплесками.

    Ведучі наголосили, що вперше  пролунає дзвоник у 2018-2019 н. році для 107  першокласників Прибужанівської сільської ради. Новим змістом він стане  для вчителів 1 класу: Єрємєєвої  Г. В., учителя 1 класу Дмитрівської ЗОШ І-ІІ ст.., Теплової  С. М., учителя 1 класу Яструбинівської ЗОШ І-ІІІ ст..;Соколової  А. Г.,  учителя 1 класу Прибужанівської  ЗОШ І-ІІІ ст..; Віштал С. В., учителя 1 класу  Мартинівської  ЗОШ І-ІІІ ст..; Майстренко Л. П., учителя 1 класу  Новосілківської  ЗОШ І-ІІІ ст. та Гурей Л. О.,  учителя 1 класу   Тімірязєвської  ЗОШ І-ІІІ ст. Учителів 1 класу запросили на сцену, де вони дали клятву: «Кожну науку для учнів – відкриємо! Мудрості зерна у душах посіємо!». До розмови  приєдналися  першокласники, які сказали вітальні слова про Нову українську школу, дали символічний старт новому навчальному року, привітали вчителів різнокольоровими   повітряними кульками. Учителі побажали першокласникам: «Тримаймося, єднаймося, бо разом ми – сила! Бережи, нас, Боже, - освіту і Україну!», узяли їх міцно за руки й повели в Країну Знань.

    «Нелегко працювати в сучасній  школі, нелегко слідкувати за ритмом чи аритмією освітянських  реформ. Утім, сміливців  не бракувало в усі  часи. І щороку ми вітаємо  на сцені вчорашніх студентів, яких обрала для високого служіння  вчительська доля. Це випускники педагогічних  вузів і коледжів», - сказали ведучі програми і запросили на сцену молодого фахівця, Бусаргіну Я.І., випускницю Миколаївського національного   університету ім. В. О. Сухомлинського, яка буде викладати українську мову та літературу в Прибужанівській ЗОШ І-ІІІ ст.  Свої вітання надіслали молодому спеціалісту молоді вчителі Прибужанівської  громади зі стажем роботи 1 рік, які вручили   Яні Іванівні пам’ятку «Кодекс честі молодого вчителя», побажали «щастя й долі, щоб діток було доволі, щоб навчала вона сотню літ багато поколінь, як слід». Директор школи Павловська О.О. привітала колегу і вручила їй букет, а ведучі програми промовили слова В.О. Сухомлинського: «Сяйте зорі, і не забувайте: головне напуття В.Сухомлинського ви пам’ятайте: щоб вчитель був гарним, зріднився з дитиною – найголовніше бути – Людиною!»
     Учителів 1 класу та молодого спеціаліста  привітала голова Вознесенської районної організації профспілки працівників освіти і науки Чепілка О.М., яка вручила їм пам’ятні подарунки.

      Завершуючи роботу серпневої конференції педагогічних працівників Прибужанівської   сільської ради, Чайчук Л.В. зауважила: «Пам’ятаймо, що нова українська школа  – це якісно новий рівень держави. І лише від відданості  своїй справі залежить, наскільки успішною і розвиненою буде Україна, наскільки щасливими та впевненими в собі будуть її громадяни. Адже  саме вчителі тримають у своїх руках, формують та розвивають наше майбутнє – дітей нашої країни». А  Бурхачов В.О. сказав: «Я впевнений, що і цей першовересень принесе нам нові творчі здобутки й перемоги, а наш патріотизм, єдність, співпраця, взаєморозуміння, взаємопідтримка  та наполегливість стануть  запорукою успіхів на шляху розвитку освіти  Прибужанівської громади»

                                                                                                               О.П. Калина,

головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Прибужанівської сільської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь