A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прибужанівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Про проведення організаційних заходів по підготовці пришкільних відпочинкових таборів Прибужанівської сільської ради до функціонування у 2018 році

Дата: 29.05.2018 13:57
Кількість переглядів: 993

Про проведення організаційних  заходів  по підготовці

пришкільних відпочинкових таборів Прибужанівської сільської ради до функціонування

у 2018 році

Літо, літо, літечко… — золота пора,

про це  найкраще  знає  люба  дітвора

 

   Літо – найяскравіша, кольорова і багатозвучна пора року. Літо – це час, коли школярі мають можливість  відпочити від шкільних клопотів.  А літній  відпочинок для учнів – це  найкраща  пора  для зміцнення  здоров’я, пізнання цікавого, це нові  знайомства та пригоди, це пора морального загартування, духовного збагачення, пора яскравих вражень, творчості, активного пізнання світу та себе в ньому. 

    З цією метою  в  закладах загальної середньої освіти Прибужанівської сільської ради  уже не один рік  функціонують  пришкільні  відпочинкові  табори.

    У 2017-2018 н. році відповідно до розпорядження голови Прибужанівської сільської ради від 25.04.2018 року  № 65-р затверджені заходи щодо реалізації Програми відпочинку та оздоровлення дітей Прибужанівської сільської ради.

    Цього року 29 травня 2018 року відкриються пришкільні відпочинкові табори в шести закладах загальної середньої освіти Прибужанівської сільської ради і будуть працювати 14 днів, включаючи суботи,  до 13 червня 2018 року.

    Протягом  14 днів діти матимуть   змогу  засмагати  на сонці, милуватися  природою, вдихати пахощі   різнотрав’я  і чистого повітря, насиченого  терпким словом «воля», здійснювати екскурсії, займатися справами  за  інтересами, проявляти себе в різних видах діяльності.

    Пришкільні   табори  відпочинку – це не лише  місце   перебування  дитини в час, коли батьки працюють, а й справжнє  змістовне  дозвілля для малечі з добре підготовленою  програмою культурно-масових  заходів та захоплюючими   екскурсіями. Їх   відпочинок   забезпечуватимуть начальники таборів та їх заступники, вихователі, керівники  гуртків, працівники  кухні, технічні  працівники.

    Табори приймуть на відпочинок дітей віком від 6 до 16 років. Оздоровитися зможуть діти пільгової категорії: діти працівників АПК, соціальної сфери, діти-інваліди, малозабезпечені, діти з багатодітних сімей, відмінники навчання, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти  осіб, визнаних учасниками бойових дій; діти, один із батьків яких загинув  у районі проведення антитерористичної  операції, бойових дій чи збройних конфліктів, діти, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій громадянського протесту; діти, зареєстровані  як внутрішньо переміщені особи; рідні  діти батьків-вихователів або прийомних батьків, які проживають в одному дитячому будинку сімейного типу або в одній прийомній сім'ї; діти, взяті на облік службами у справах дітей як такі, що перебувають у складних життєвих обставинах; діти, потерпілі від наслідків Чорнобильськолї катастрофи, діти, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф; діти, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків; діти, які перебувають на диспансерному обліку; талановиті  та обдаровані,  діти-переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад; лідери  дитячих громадських організацій, дитячих творчих колективів та спортивних команд.

    На харчування  учнів у пришкільних таборах відпочинку з денним          перебуванням буде використано 164150 тисяч гривень з  бюджету сільської ради.

   Щоб  оздоровлення пройшло на належному рівні, відділ  освіти, молоді та спорту Прибужанівської сільської ради  залучив  до співпраці Управління Держпродспоживслужби у Вознесенському районі, Вознесенське МРВГУДСНС України в Миколаївській області, КЗ «Вознесенський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», представників служби у справах дітей райдержадміністрації.

    11 травня 2018 року з  метою недопущення епідемічних ускладнень  у  літній оздоровчий сезон  була проведена комісійна перевірка закладів оздоровлення та відпочинку із залученням начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби у Вознесенському районі    Домбровської  Л.І. та працівників відділу освіти, молоді та спорту Прибужанівської сільської ради: головних спеціалістів – Смирнової Т.М. та Калини О.П., начальника господарчої групи Цикалюк С.С.

 

 

     У ході перевірки було встановлено, що в закладах загальної середньої освіти проведені додаткові прибирання та впорядкування територій закладів. У всіх закладах обладнана холодна та гаряча текуча вода. Каналізаційні мережі в робочому стані. Працівники закладів провели   додаткові випробування холодильного, теплового та технологічного обладнання, ігрового, спортивного обладнання та інвентарю. Підготовлено харчоблоки, проведено медичні огляди та лабораторні обстеження працівників,  маршрути та графіки доставки продуктів та продовольчої сировини, складено перспективне двотижневе меню, підписано угоди  про здійснення медичного обслуговування під час оздоровлення, проведено лабораторне дослідження води з водопровідних мереж на відповідність вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10.

    18 травня 2018 року  в залі засідань Прибужанівської сільської ради проведено семінар-нараду з питань організації відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2018 року  для начальників  пришкільних таборів, кухарів, завгоспів, комірників,  медичних  сестер за участю начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби у Вознесенському районі Домбровської  Л.І., провідного інспектора Вознесенського міськрайонного відділу ГУДСНС в Миколаївській області  Ліптуги В.Р., сімейного лікаря  Прибужанівської АЗПСМ Жекула П.А.

    Домбровська Л.І. під час свого виступу звернула увагу на  використання миючих та дезінфікуючих  засобів нового покоління, створення запасу бутильованої води. Повторила з працівниками табору  санітарні норми і правила, звернула  особливу увагу на стан водопровідних та каналізаційних мереж, організацію харчування, медичне забезпечення та здійснення заходів щодо своєчасної та ефективної профілактики  інфекційних захворювань і харчових отруєнь, забезпечення дітей питною водою та харчовими продуктами гарантованої якості.  Усі працівники табору здали залік з гігієнічної підготовки.

      Ліптуга В.Р. загострив увагу на основних вимогах щодо забезпечення протипожежного захисту в пришкільному  таборі, наголосив, що необхідно   провести вступний інструктаж,  на якому ознайомити всіх працівників пришкільного   табору  з основними вимогами Закону України "Про пожежну безпеку", під час оздоровлення  проводити  з учнями та працівниками практичні заняття, на яких розглядати  питання термінових дій при виникненні пожеж, ознайомити всіх працівників з найбільш пожежонебезпечними  ділянками, тримати на постійному контролі запасні виходи, оповіщувачі пожежної сигналізації, вогнегасники, засоби пожежогасіння. При виникненні пожежі або загоранні на будь – якій ділянці негайно оголосити пожежну тривогу та оповісти пожежну охорону, активніше використовувати сюжетні ігри «Юні пожежники».

    Жекул П.А. виступив з питання  щодо забезпечення безпеки життєдіяльності дітей  у літній період  2018 року,  запобігання нещасних випадків з учнями, розповів про надання першої медичної допомоги у разі травмування, кровотечі, опіків. Особливо звернув увагу на оздоровлення дітей, які стоять на диспансерному обліку, закликав медичних працівників тримати таких дітей на особливому контролі, створювати належні умови для безпечного перебування, збереження та зміцнення здоров’я.

   Калина О.П., головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Прибужанівської сільської ради  наголосила, що особлива увага при організації виховної роботи  повинна  приділятися  формуванню в учнів основ здорового способу життя. З цією метою  у таборі  запропонувала провести  спортивні естафети, змагання з легкої атлетики, шашок, тенісу, волейболу, «Веселі старти», ігри-випробування «Веселкова зірниця», спортивні джунглі. З метою формування здорового способу життя  засобами  туристсько-краєзнавчої  роботи, розширення кругозору дітей, виховання  моральних якостей провести Дні туризму. Під час проведення різноманітних конкурсів, концертів, вікторин, спортивних свят, змагань, фестивалів, музичних та розважальних програм діти матимуть можливість проявити свої здібності та таланти.

    Допоможуть організувати змістовне дозвілля учнів у таборах працівники Будинків культури, сільські бібліотеки, працівники ДЮЦ.

   Бажаємо всім дітям гарного відпочинку, організованого та змістовного дозвілля, а працівникам табору наснаги, творчості, терпіння, міцного здоров’я  під час проведення літнього відпочинку в пришкільних таборах.

 

 Калина О.П.,

 головний спеціаліст відділу освіти,

молоді та спорту  Прибужанівської сільської ради

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь