A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прибужанівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Наш маленький внесок у майбутнє

Дата: 13.05.2018 12:26
Кількість переглядів: 1035

Наш маленький внесок у майбутнє

В рамках акції "Еко дії на Миколаївщині" учнями 11 класу Тімірязєвської ЗОШ І-ІІІ ступенів підготовлено та проведено два просвітницько-виховних заходи, головним меседжем яких є вислів: «Хочеш змінити світ - почни з себе!» Маленьким вихованцям нашої школи Карпюк Ігор розповів про небезпеку забруднення довкілля пластиком, поліетиленом; діти переглянули повчальні мультфільми про пригоди тварин у хасміченому лісі. А для учнів 5-11 класів Замороз Інга та Поліщук Аліна підготували підбірку відео про забруднення навколишнього середовища, показали як кожен з нас може вплинути на цю страшну ситуацію і почати змінювати світ. Дітей вразили фото постраждалих тварин від поліетилену, що потрапив у відходи; відеокадри засмічених океанів. Людство, своєю безвідповідальністю та гонитвою за прибутками,  перетворило нашу блакитну планету на величезну помийну яму. Звідси і природні катаклізми, і зміна клімату, і безповоротне зникнення багатьох видів тварин. Тож, якщо не схаменемось – буде запізно! Якщо вже не запізно…  

Та все ж надія є… Ми хочемо змінити цей світ! І ми будемо це робити!

Наступним кроком був збір «сировини» для виготовлення еко-торбинок. Дуже багато наших односельців відгукнулись на заклик дітей. І ми їм від всього серця вдячні. (Навіть і по закінченню акції ще й досі нам приносять відрізи тканини і вже готові торбинки. Влітку плануємо провести ще одну подібну акцію). Далі актив волонтерів запросив приєднатись всіх бажаючих шити еко-торбинки. Ніхто не відмовив. Люди полишили свої хатні справи, залишались після роботи, сиділи вдома до пів-ночі, аби допомогти дітям провести акцію. Ще раз дякуємо вам!

І ось вже було зібрано достатньо еко-торбинок. Учні 11 та 9 класів підготували плакати, які містили в собі інформацію про проблему забруднення, заклики замінити поліетиленові пакети на торбинки багаторазового використання. Вручили їх нашим волонтерським групам – учням 5, 6 та 7 класів. Ми підготували дві групи, кожен був зайнятий ділом: хто ніс плакати, хто торбинки, хто проводив роз’яснювальну роботу. Вирушили між люди (в село Тімірязєвка). Гукали під ворітьми, зустрічали на дорозі, загалом – спілкувались. Дорослі чули від дітей: «Ми підрахували, що кожна родина в середньому витрачає на пакети до 500 грн. на рік, які використовуються всього один раз, а далі йдуть в сміття. Відмовтесь від поліетиленових пакетів – замініть їх на еко-торбинки! Цим ви допоможете і собі, і природі. Ми, діти, хочемо дихати чистим повітрям і жити на чистій землі. Ми даруємо вам ці еко-торбинки, щоб ви почали жити по-новому. Якщо маєте змогу приєднуйтесь до нас і вже для себе пошийте кілька». Люди брали з вдячністю, дивувались, що торбинки безкоштовні – не звикли отримувати щось «просто так», обіцяли ними користуватись.

Якщо спочатку наші маленькі волонтери були трішки невпевненими, то потім їм це сподобалось, особливо після того як почули схвалення їхнього вчинку, слова подяки від дорослих. Стомлені та щасливі  повернулись малі захисники природи до школи. А вже через тиждень учні 5 класу знову провели таку ж акцію на хуторі Вокзал.

Перебіг нашої еко-ініціативи «Хочеш змінити світ - почни з себе!» ви можете побачити на facebook за адресою: https://www.facebook.com/groups/278831422653579/. Заходьте – буде цікаво!

                                                                             Вчитель Тімірязєвської ЗОШ І-ІІІ ст. Карпюк О.М.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь