A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прибужанівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Хочеш змінити світ – почни з себе!

Дата: 13.05.2018 12:02
Кількість переглядів: 1205

Хочеш змінити світ – почни з себе!

Благодійна організація Благодійний фонд «Ласка» організувала конкурс проектів серед навчальних закладів територіальних громад «Еко-дії на Миколаївщині», про що вже неодноразово писалося в «Вістях Вознесенщини».

Всі ви добре пам’ятаєте нещодавні сильні вітри на початку квітня. Вони  здійняли не лише пилюку, а й величезну кількість поліетиленових «кульків», «прикрасивши» ними дерева, чагарники, вулиці.

В зв’язку з тим, що систематично забруднюється навколишнє середовище відходами з пластику, поліетилену, уже в багатьох країнах Європи заборонили їх використання. Наприклад Австралія це зробила ще в 2004 році.

Здавалось, такий звичний для нас поліетиленовий «пакет», а скільки непоправної шкоди він приносить. Найтонший розпадається не менш ніж за 15 років. Тваринам (коровам, козам) чомусь дуже хочеться його з’їсти, після чого поліетилен вже ніколи не виводиться з організму і приводить до передчасної загибелі тварини. Спалювати його теж не можна – разом з димом  виділяються канцерогени, які призводять до ракових пухлин. Є два виходи з цього, здається, замкненого кола: по-перше, повторне використання поліетилену (пластику), а для цього його потрібно здавати в спеціалізовані пункти прийому; та по-друге – заміна поліетиленових пакетів на еко-торбинки.  Останнє і взяв за основу свого проекту колектив Тімірязєвської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Прибужанівської сільської ради. Ми вирішили прийняти участь в конкурсі «Еко-дії на Миколаївщині», щоб хоч трішечки вирішити проблему засмічення території громади поліетиленовими пакетами одноразового використання і спонукати населення до заміни в повсякденному користуванні поліетиленових пакетів на еко-торбинки виготовлені з тканини.

Основна ідея нашого проекту: зібрати відрізи тканини (нові, або придатні для повторного використання); виготовити з них еко-торбинки; залучити учнів середньої школи до благодійної акції з безкоштовного  розповсюдження еко-торбинок серед населення громади; збір інформації про шкідливість поліетилену та навчання волонтерів-лекторів (учнів 10-11 класів), які проведуть виховні заходи для учнів молодшої та середньої ланки.

Ми закликаємо всіх прийняти свідоме рішення людини, яка живе не одним днем, а думає про гарне, здорове майбутнє своїх дітей, онуків – використовуйте еко-торбинки, бережіть природу!

   Вчитель Тімірязєвської ЗОШ Карпюк О.М.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь