A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прибужанівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Мислити глобально – діяти локально

Дата: 03.05.2018 16:56
Кількість переглядів: 1486

Мислити глобально – діяти локально

Ось і добіг до свого завершення екологічний конкурс «Еко-дії на Миколаївщині» в Прибужанівській ЗОШ І-ІІІст. Позаду місяць кропіткої і напруженої роботи: складання плану дій, розподіл обов’язків, розчищення і розрівняння берега, засадження перших двох берегових ліній вербами, агітаційна робота серед населення щодо збору макулатури і заготівля саджанців. А попереду основний завершальний етап : зробити берег ЗЕЛЕНИМ!

«Коли вже підемо до річки?А хто буде садити клени? А хто ясени? Можна ми принесемо ще кущі бузку?» - такі запитання лунали звідусіль. На що директор школи,Олена Олександрівна, відповідала посмішкою і заспокоювала: «Все встигнемо, все посадимо і перетворимо наш берег на райський куточок. Саджанці приносьте, які хочете, і виростуть у нас поіменовані дерева, а ви будете власним діткам  розповідати про свої добрі справи».

Напередодні дня Землі, 20 квітня, учні 3-11класів після уроків поспішили дружньою командою на берег Південного Бугу, який за останній місяць став рідним. Хто з відром, хто з лопатою, хто з граблями або сапою – жоден не залишився осторонь.

І робота закипіла: старшокласники копали ямки, дівчата носили воду та згрібали суху траву, інші удобрювали землю (для цього використали відходи від соняхових пілетів зі шкільної котельні), робили лунки; молодші школярі висаджували кущі глоду, бузку, барбарису. По всьому берегу лунав дитячий сміх. Було нелегко, але ніхто не скаржився, не йшов додому. Старші учні приходили на допомогу молодшим. За кілька годин школярі і працівники школи висадили близько 200 дерев та 100 кущів.В близькому майбутньому зашумить, зашелестить своїми віттям кленово-ясеневий парк, бузковий гай, акації будуть дарувати духмяний аромат, а взимку ягідками глоду будуть ласувати і малеча, і пернаті наші друзі - птахи.  В літні  спекотні дні відпочиваючі зможуть в тіні насолодитися приємними хвилинками спілкування з природою, річкою.

Приємною несподіванкою для юних прибужанівців став приїзд на берег річки голови Прибужанівської ОТГ О.А.Тараненка, сільських депутатів О.В.Піроженка та Т.Л.Терещенко, які добрим словом підбадьорили учнів та подякували за гарну ініціативу.

Та справжнім сюрпризом для еко-волонтерів став  візит  місцевих підприємців: В.А.Квашенко, С.М. Поляшко, А.В.Сироветник. Він був по-святковому  солодким.  Адже здавна прийнято в українців: після гарної робити потрібно смачно перекусити, що ми і зробили. Печиво і солодка вода від небайдужих односельців були доречні. В дружній компаній пройшов перший пікнік на облагородженому березі, але сміття після себе ніхто не залишив. Це гарний приклад на майбутнє для всіх гостей. Шановні, відпочивайте з задоволенням та дбайте про  нашу Землю-Матінку!

Адміністрація Прибужанівської школи, педагогічний колектив, учні висловлюють слова подяки депутату обласної ради О.К.Терещенку, керівнику філії «Прибужанівська»СП ТОВ «Нібулон» О.В.Піроженку за допомогу та підтримку у даній акції,  небайдужим представникам бізнесової групи громади В.А.Квашенко, С.М. Поляшко, А.В.Сироветник за їхнї добрі справи і чуйні серця, молоді села Лунгу Ю., Петрову П., Сологубу І., Сологубу О., які завжди були поруч, - Божого благословення вам, щедрої долі і вірних друзів.

                                                                                         Модератор проекту О.О.Павловська, директор Прибужанівської школи І-ІІІ ст.

 

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь