A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прибужанівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Вимоги законодавства, щодо забезпечення безпечного використання хімічних засобів захисту рослин: фермерам та сільгоспвиробникам!!!

Дата: 25.04.2018 16:31
Кількість переглядів: 743

Вимоги законодавства, щодо забезпечення безпечного використання хімічних засобів захисту рослин: фермерам та сільгоспвиробникам!!!!

 

З метою недопущення погіршення стану здоров’я населення, ураження домашніх тварин, забруднення навколишнього середовища при проведенні десикації рослин просимо неухильно дотримуватись вимог чинного законодавства у сфері захисту рослин,вимог Державних санітарних правил “Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві”, “Державних санітарних правил авіаційного застосування пестицидів і агрохімікатів у народному господарстві України”, інших нормативно-правових актів. Порушення вимог законодавства тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність.

ПАМ’ЯТКА

Вимоги законодавства, щодо забезпечення безпечного використання хімічних засобів захисту рослин (витяг) Законом України „Про захист рослин” передбачено, що основними вимогами щодо захисту рослин є (стаття 4):

§  додержання технології вирощування рослин сільськогосподарського та іншого призначення, багаторічних і лісових насаджень, дерев, чагарників, рослинності закритого грунту;

§  екологічне та економічне обгрунтування доцільності захисту рослин від шкідливих організмів;

§  обов'язковість здійснення заходів щодо захисту рослин підприємствами, установами, організаціями усіх форм власності та громадянами, діяльність яких пов'язана з користуванням землею, лісом, водними об'єктами, вирощуванням рослин сільськогосподарського та іншого призначення, багаторічних і лісових насаджень, дерев, чагарників, рослинності закритого грунту, а також реалізацією, переробкою, зберіганням і використанням рослин та продукції рослинного походження;

§  суворе додержання регламентів зберігання, транспортування, торгівлі та застосування засобів захисту рослин;

§  збереження корисної флори і фауни;

§  недопущення пошкодження рослин, погіршення їх стану та забруднення продукції рослинного походження і довкілля засобами захисту рослин.

Таким чином одними із основних елементів регламенту застосування засобів захисту рослин є: на підставі прогнозу розвитку шкідливих організмів та обстеженні сільськогосподарських угідь визначити доцільність проведення профілактичних або винищувальних заходів;на підставі одержаних результатів обстежень згідно „Переліку пестицидів і агрохімікатів дозволених для використання в Україні” або „Доповнення до Переліку...” визначитись з пестицидом, що зареєстрований на дану культуру проти даного шкідливого об’єкту, та застосовувати його відповідно норми внесення та кратності обробітку.

Вимоги до виконання організаційних, санітарно-гігієнічних та технологічних заходів, які спрямовані на забезпечення оптимальних умов життєдіяльності людини, пов'язаних з транспортуванням, зберіганням та застосуванням пестицидів у народному господарстві, встановлені  Державними санітарними правилами "Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві" ДCанПіН 8.8.1.2.001-98, затвердженими постановою Головного державного санітарного лікаря України від 3 серпня 1998 р. №1. Державними санітарними правилами передбачено, що завчасно, але не менше чим за дві доби до початку проведення кожної хімічної обробки, адміністрація господарств сповіщає населення, власників суміжних сільськогосподарських угідь та об'єктів про місця, строки і методи застосування пестицидів. У період проведення робіт у радіусі 200 м від меж ділянок, що обробляються, повинні бути встановлені попереджувальні написи (п. 6.1.7. ДCанПіН 8.8.1.2.001-98 "Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві"). Інформацію необхідно доводити за допомогою засобів масової інформації (радіо, преса),  асоціацій фермерів, бджолярів та ін, розміщення об’яв у суміжних населених пунктах у місцях масового доступу населення (дошках об’яв, автобусних зупинках, біля магазинів і т.п.).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь