A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прибужанівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Заходи до дня визволення в’язнів фашистських концтаборів

Дата: 17.04.2018 21:34
Кількість переглядів: 4151

                Заходи до  дня визволення в’язнів фашистських концтаборів.

Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів  відзначається 11 квітня за ініціативою ООН.

11 квітня 1945 року в’язні Бухенвальду підняли інтернаціональне повстання проти гітлерівців, і вийшли на волю. Здається, так давно це було. Але тільки не для тих, хто пройшов крізь жахіття фашистських катівень. Біографії цих людей – це справжні уроки мужності для молодого покоління.

Всього на території Німеччини та окупованих нею країн діяло більше 14 тисяч концтаборів. За визнанням самих есесівців, в’язень, тривалість життя якого в таборі складала менше року, приносив нацистам майже півтори тисячі рейхсмарок чистого прибутку.

За роки Другої Світової війни через табори смерті пройшли 18 мільйонів чоловік, з них 5 мільйонів - громадяни Радянського Союзу.

       11 квітня в   Прибужанівській  сільській  раді були проведені заходи до                  дня визволення в’язнів фашистських концтаборів.

Під час підготовки заходів було здійснено упорядкування  та утримання в належному стані військових поховань, пам’ятників, обелісків, меморіальних дощок, братських могил та інших місць поховань жертв нацизму в кожному старостинському окрузі.

У загальноосвітніх закладах пройшли тематичні уроки пам’яті «Гортає пам’ять скорботні сторінки», круглий стіл «Погляд у трагічне минуле», урок-реквієм «Пам’яті закатованих у нацистських таборах», тематичний лекторій «Жертви тоталітаризму ХХ століття», у Тімірязєвській школі відбулась зустріч зі свідком подій. Верхолат Г. І. поділилася спогадами про долю матері Посмітюхи М. І. (1926 р.н.), яка була під час війни на вимушених роботах в Австрії.

У кожному музеї та у кожній бібліотеці, закладах освіти були проведені тематичні виставки та експозиції, присвячені  Міжнародному дню визволення в’язнів фашистських концтаборів.

Діти познайомились із тематичними виставками «Вільний дух – з любов’ю в серці», оформленими в бібліотеках та в навчальних закладах. У кожному закладі пройшов перегляд документальних фільмів, присвячених подвигу та трагедії борців антифашистського опору.

        Презентація проводилась з показом кадрів документального фільму, на якому було зображено життя людей в концентраційних таборах і звірства німецьких солдатів.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих у фашистських концтаборах.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь