A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прибужанівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Ми – за чисте довкілля! Хто з нами?

Дата: 16.04.2018 11:33
Кількість переглядів: 927

Ми - за чисте довкілля! Хто з нами?

Село... Для кожного його мешканця – це маленька батьківщина. А будь-якій людині, чи то дорослому, чи то дитині, хочеться, щоб її домівка, місце, де промовили найсвятіші слова «мати», « родина», « Батьківщина», було найкращим, найзатишнішим.

Тому, коли до нашої школи надійшла пропозиція взяти участь в екологічному конкурсі «Еко-дії на Миколаївщині»,  всі учні і вчителі  підтримали дану ініціативу. Умови Еко-ініціативи неважкі: зробити щось корисне для сільської громади і довкілля, потім звітувати перед організаторами  конкурсу про виконану роботу, і винагорода у нас!!!

На перший погляд, справа легка. Але не все так просто. Річ в тім, що ми любимо своє село, тому кожен куточок хочеться облаштувати. Було багато пропозицій щодо реалізації «Еко-ініціативи», і рішенням шкільного парламенту зупинилися на озелененні прибережної зони  річки Південний Буг.  Щоб робота була плідною і мала успіх, звернулися за допомогою до депутатів  обласної ради О.К.Терещенка і сільської ради О.В.Піроженка(вони за освітою  агрономи)  про надання консультацій щодо правильної висадки та вибору саджанців- дерев і кущів -для даної зони. Вони поділилися досвідом і надали рекомендації. На черговому засіданні парламенту було вирішено: перші дві берегові лінії засадити вербою , а ближче до дороги посадити клени, каштани, дуби, кущі бузку.

Думаєте, це просто розмови? А от і ні. Сонячного квітневого дня  після уроків учні 9-11 класів дружньою командою вирушили на берег Бугу  на чолі з учителями, щоб ініціатива стала діяти. Поки дівчата прибирали берег від бур'яну та сміття, хлопці заготовляли саджанці верби. А потім всі разом висаджували їх. Трудилися всі, хоча було і нелегко, але ніхто не скаржився і не відмовлявся від роботи. В результаті трудового десанту  висаджено близько 200 шт. саджанців верби, прибрано берегову смугу від сміття та буряну. Але це тільки початок!

Я, Калина Сергій, президент шкільної парламентської республіки Прибужанівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, хочу звернутися до всіх небайдужих людей, депутатів сільської ради, бізнесової групи села по допомогу в подальшій роботі по озелененню берега. Не будьте байдужими до своєї маленької батьківщини!  Адже наша робота не буде безслідною, і наш берег через 5-6 років перетвориться на справжній  райський куточок, де будуть з задоволенням  відпочивати і місцеві, і гості.

Ми – за чисте довкілля! Хто з нами?  Всіх охочих запрошуємо на акцію по озелененню берега на день Землі (дату оголошено буде пізніше).

                                                                  Сергій Калина, президент шкільного  парламенту

                                                                  Прибужанівської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь