A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прибужанівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Бути берегу зеленим!

Дата: 22.03.2018 12:58
Кількість переглядів: 1048

Бути берегу зеленим!

Так вирішили на засіданні шкільного парламенту учні Прибужанівської школи, відгукнувшись на пропозицію БФ "ЛАСКА" взяти участь в екологічному  конкурсі для загальноосвітніх шкіл Миколаївської області громад-учасниць Програми DOBRE в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Global Communities та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) . Мета даного конкурсу - популяризація засад сталого розвитку серед дітей та молоді та покращення їх обізнаності в шляхах вирішення екологічних проблем у своїх громадах.

«Гарна пропозиція, - вирішили юні парламентарі,- адже  виконуючи умови конкурсу, ми робимо дві добрі справи: поліпшуємо екологічний стан свого населеного пункту та отримуємо нагороду і змогу відпочити в еко-таборі, де  в один із днів буде залучений фахівець-практик у сфері охорони природного навколишнього середовища».  А нагорода КРУТА -  передбачено комплект туристичного спорядження загальною вартістю не менше 50 тис. грн. Комплект складається із палаток туристичних – 8 одиниць (загальноюмісткістю 25 осіб), ковриків туристичних – 25 одиниць, мішків спальних -25 одиниць. «Ну що, любі друзі, до роботи, якщо хочемо виграти таку розкішну винагороду для нашого туристичного гуртка, з нею нам враз підкориться Говерла », - прокоментував пропозицію від «Ласки» президент школи Калина Сергій.

Спочатку учні визначилися з напрямком своєї роботи : екологічних  проблем багато, але часу всього 1,5  місяця. Тому пропозицію, яку озвучила заступник директора з НВР А.С.Волкова підтримали всі, вважаючи даний варіант найоптимальнішим, а саме: озеленення берегу річки Південний Буг , де останні два роки проводять своє дозвілля і діти, і дорослі не тільки з Прибужан, а із навколишніх сіл  новоутвореної громади. Початок був уже зроблений активною молоддю села 2 роки назад: розчищено берег від чагарників, сміття, водоростей. Керівництво філії «Прибужанівська» ТОВ Нібулон сприяло завезенню річкового піску, граніту для створення імпровізованих відпочинкових майданчиків, установлено баки для сміття. Але спекотно відпочивати, коли немає тіні! Тому рішення  озеленити берег  припало до душі всім учасникам «громадських» обговорень у школі. Для втілення цієї Еко –ініціативи були створені робочі групи із вчителів та учнів, у кожної своє завдання, яке сприятиме вирішенню спільної мети.  Для  проведення  акції з очищення та засадження  берегової території  потрібно закупити саджанці дерев та кущів , кошти планується отримати від збору макулатури під гаслом «Подвійний добрий вчинок» учнями і працівниками школи. Також звертаємося до жителів Прибужан з проханням  принести  до школи старі газети,журнали, книги, тощо.                                                       

Дорогі односельці, підтримайте нас, будь ласка, бо тільки разом ми – сила!

Давайте зробимо наше село привабливим і гарним.

                                                                                            Директор школи О.О.Павловська

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь