A A A K K K
для людей із порушенням зору
Прибужанівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Досконала матеріально-технічна база – запорука успішних закладів освіти Прибужанівської сільської ради

Дата: 05.02.2018 13:06
Кількість переглядів: 1029

Досконала матеріально-технічна база – запорука  успішних закладів освіти Прибужанівської сільської ради

    «Після Революції Гідності в Україні розпочалася низка реформ у різних сферах. Одна з перших – реформа   децентралізації. Почали утворюватися об’єднані територіальні громади, які отримали значні управлінські та фінансові повноваження. Реформа децентралізації дала управлінську свободу і фінансові ресурси для облаштування якісного життя людей, які мешкають в об’єднаній територіальній громаді»,- сказав заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей.  

   Така громада утворилася в грудні 2016 року на території Прибужанівської  сільської ради.  А з липня  2017 року розпочав свою роботу відділ освіти, молоді та спорту, до складу якого ввійшли шість закладів загальної середньої освіти та шість закладів дошкільної освіти.

    Освіта для самоврядування є одним з основних завдань. Освіта – інвестиції у майбутнє. Кожен хоче, щоб його дитина не змарнувала свої таланти, самореалізувалася, була успішною і щасливою у подальшому житті.

   Освітянська реформа  ставить дитину в  центрі уваги, дбає про її розвиток, змушує думати про те, як зацікавити її до якісного навчання, до натхненної праці, як закласти міцні підвалини для подальшого розвитку особистості.

   Утворення нашої громади  є шансом для модернізації шкіл. Впровадження прямих бюджетних стосунків, зростання дохідної частини місцевих бюджетів дає можливість громаді  модернізувати та зміцнити матеріально-технічну базу шкіл.

   Основні завдання для забезпечення подальшого поліпшення матеріально-технічної  бази закладів освіти Прибужанівської сільської ради  - це  створення відповідних умов для нормального функціонування установ освіти, поліпшення якості освіти, забезпечення її конкурентоспроможності відповідно до нових соціально-економічних вимог, залучення інвестиційних коштів для приведення загальноосвітніх шкіл у належний стан шляхом виконання невідкладних ремонтів приміщень шкіл, опалювальних систем, заміни вікон, ремонту дахів, придбання меблів, обладнання для класів та спортінвентаря.

   Розуміючи всі завдання для забезпечення подальшого поліпшення матеріально – технічної  бази закладів освіти,  на початку ІІ семестру навчальні заклади Прибужанівської сільської ради  відвідали  сільський голова О.А. Тараненко, депутати сільської ради, виконавчий комітет сільської ради, начальник відділу освіти, молоді та спорту І.В. Копієвський, які  мали змогу вручити придбану за рахунок державної субвенції на формування інфраструктури ОТГ техніку,  яка позитивно вплине на  навчально-виховний процес, покращить та забезпечить підвищення якості загальної середньої освіти, створить  належні умови для всебічного та повноцінного розвитку дітей громади, адже поліпшення якості шкільної освіти є необхідною умовою формування інноваційного суспільства та підвищення конкурентоспроможності економіки. Розв'язання цієї проблеми можливе за умови здійснення комплексної інформатизації освіти, запровадження новітніх інформаційних технологій у навчальний процес, розробки інформаційно-методичних комплексів, застосування інноваційних підходів до освітнього процесу.

    Ефективне використання навчально-матеріальної бази навчальних закладів  допоможе  забезпечити  виконання основних положень Державного стандарту базової і повної середньої освіти та виховання успішного громадянина України.

    У вересні 2018 року відповідно до рішення Уряду початкова школа переходить на новий зміст. Стартує Нова українська школа, яка передбачає зміну парадигми освіти, коли у центрі навчально-виховного процесу стає учень. Акцент ставиться на формуванні компетентностей, характеру особистості, цінностей і ставлень. А це досягається через зміну змісту освіти, впровадження інтерактивних методик викладання, створення нового навчального середовища та нової культури управління школою.

   Завдяки плідній співпраці сільської ради, відділу освіти, молоді та спорту та депутатського корпусу  створюється  комфортне навчальне середовище із сучасним обладнанням з метою надати нашим учням можливість реалізувати свій творчий потенціал та набути практичних навичок для успішної майбутньої  діяльності.

Калина О.П.,   головний спеціаліст відділу освіти, молоді та   спорту  Прибужанівської сільської ради.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь